- Homepage
- Recipe Details Page
Marokkaanse kip tajine
- Totale tijd 33min
- 10min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
2 Kippendijen
0.5 Ui
1 Knoflook
0.5 el Ras el hanout
15 cl Kippenbouillon
200 g Kikkererwten, gekookt en uitgelekt
0.5 zeste Gekonfijte citroen
0.5 dosis Saffraan
40 g Kalamata-olijven
Koriander
1 el Olijfolie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /7
Hak de knoflook fijn.
Stap 3 /7
Giet de olijfolie in de pan.
Stap 4 /7
Bak de stukken kip. Zet opzij. Doe de ui, knoflook en ras el hanout in de pan en bak 3 minuten.
2 Kippendijen 0.5 Ui 1 Knoflook 0.5el Ras el hanout
Stap 5 /7
Doe de kip er weer bij en giet de bouillon erbij. Voeg de kikkererwten, citroen, saffraan en olijven toe.
15cl Kippenbouillon 200g Kikkererwten, gekookt en uitgelekt 0.5zeste Gekonfijte citroen 0.5dosis Saffraan 40g Kalamata-olijven
Stap 6 /7
Koken onder druk
Stap 7 /7
Garneer met koriander en dien op.