Marmercake
Moulinex
Recept door Moulinex

Marmercake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 eiwitten

  • 6 eierdooiers

  • 1 snuifje zout

  • 120 g suiker

  • 200 g boter

  • 160 g suiker

  • 6 g vanillesuiker

  • 1 snuifje citroenzeste

  • 3 cl rum

  • 280 g bloem

  • 8 g bakpoeder

  • 10 cl melk

  • 20 g Cacaopoeder

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /14

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2 /14

Scheid de eiwitten en de eierdooiers. Zet de eierdooiers aan de kant in een aparte kom en doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine.

  • 6 eiwitten
  • 6 eierdooiers
  • 1snuifje zout

Stap 3 /14

Bereid de eiwitten.

  • 6 eiwitten
  • 1snuifje zout

Stap 4 /14

Druk hierna op ‘Start’ en voeg na 30 seconden de suiker toe.

  • 1snuifje zout
  • 120g suiker
  • Flex Whisk

Stap 5 /14

De eiwitten zijn klaar. Zet ze aan de kant in een aparte kom.

Stap 6 /14

Doe de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenzeste en de rum in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 200g boter
  • 160g suiker
  • 6g vanillesuiker
  • 1snuifje citroenzeste
  • 3cl rum
  • Flex Whisk

Stap 7 /14

Druk op ‘Start’ en voeg de eierdooiers één voor één toe aan de kom van de keukenmachine.

  • 6 eierdooiers
  • Flex Whisk

Stap 8 /14

Zeef de bloem en het bakpoeder in een aparte kom. Spatel het daarna door het mengsel in de kom van de keukenmachine.

  • 280g bloem
  • 8g bakpoeder

Stap 9 /14

Spatel hierna ook de melk en de eiwitten door het mengsel in de kom van de keukenmachine.

  • 1snuifje zout
  • 10cl melk

Stap 10 /14

Leg een velletje bakpapier in de ingevette cakevorm. Giet er de helft van het beslag in.

Stap 11 /14

Voeg het cacaopoeder toe aan het resterende beslag in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 20g Cacaopoeder
  • Beater

Stap 12 /14

Giet het chocoladebeslag in de vorm. Maak met een vork spiraalvormige bewegingen in het beslag.

Stap 13 /14

Bak de cake gedurende 1 uur op 160 graden.

Stap 14 /14

Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228