Marmercake - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Marmercake

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 30min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 6 Eiwitten

  • 6 Eierdooier

  • 1 snuifje Zout

  • 120 g Suiker

  • 200 g Boter

  • 160 g Suiker

  • 6 g Vanillesuiker

  • 1 snuifje Citroenzeste

  • 3 cl Rum

  • 280 g Bloem

  • 8 g Bakpoeder

  • 100 ml Melk

  • 20 g Cacaopoeder

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Bereiding

Stap 1 /13

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Stap 2 /13

Scheid de eiwitten en de eierdooiers. Zet de eierdooiers aan de kant in een aparte kom en doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.

  • 6 Eiwitten
  • 6 Eierdooier
  • 1snuifje Zout
  • Flex Whisk

Stap 3 /13

Druk hierna op ‘Start’ en voeg na 30 seconden de suiker toe.

  • 120g Suiker
  • Flex Whisk

Stap 4 /13

De eiwitten zijn klaar. Zet ze aan de kant in een aparte kom.

Stap 5 /13

Doe de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenzeste en de rum in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 200g Boter
  • 160g Suiker
  • 6g Vanillesuiker
  • 1snuifje Citroenzeste
  • 3cl Rum
  • Flex Whisk

Stap 6 /13

Druk op ‘Start’ en voeg de eierdooiers één voor één toe aan de kom van de keukenmachine.

  • 6 Eierdooier
  • Flex Whisk

Stap 7 /13

Zeef de bloem en het bakpoeder in een aparte kom. Spatel het daarna door het mengsel in de kom van de keukenmachine.

  • 280g Bloem
  • 8g Bakpoeder

Stap 8 /13

Spatel hierna ook de melk en de eiwitten door het mengsel in de kom van de keukenmachine.

  • 1snuifje Zout
  • 100ml Melk

Stap 9 /13

Leg een velletje bakpapier in de ingevette cakevorm. Giet er de helft van het beslag in.

Stap 10 /13

Voeg het cacaopoeder toe aan het resterende beslag in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 20g Cacaopoeder
  • Beater

Stap 11 /13

Giet het chocoladebeslag in de vorm. Maak met een vork spiraalvormige bewegingen in het beslag.

Stap 12 /13

Bak de cake gedurende 1 uur op 160 graden.

Stap 13 /13

Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228