- Homepage
- Recipe Details Page
Marmercake
- Totale tijd 1u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
6 Eiwitten
6 Eierdooier
1 snuifje Zout
120 g Suiker
200 g Boter
160 g Suiker
6 g Vanillesuiker
1 snuifje Citroenzeste
3 cl Rum
280 g Bloem
8 g Bakpoeder
100 ml Melk
20 g Cacaopoeder
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /13
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2 /13
Scheid de eiwitten en de eierdooiers. Zet de eierdooiers aan de kant in een aparte kom en doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
6 Eiwitten 6 Eierdooier 1snuifje Zout
Flex Whisk
Stap 3 /13
Druk hierna op ‘Start’ en voeg na 30 seconden de suiker toe.
120g Suiker
Flex Whisk
Stap 4 /13
De eiwitten zijn klaar. Zet ze aan de kant in een aparte kom.
Stap 5 /13
Doe de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenzeste en de rum in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
200g Boter 160g Suiker 6g Vanillesuiker 1snuifje Citroenzeste 3cl Rum
Flex Whisk
Stap 6 /13
Druk op ‘Start’ en voeg de eierdooiers één voor één toe aan de kom van de keukenmachine.
6 Eierdooier
Flex Whisk
Stap 7 /13
Zeef de bloem en het bakpoeder in een aparte kom. Spatel het daarna door het mengsel in de kom van de keukenmachine.
280g Bloem 8g Bakpoeder
Stap 8 /13
Spatel hierna ook de melk en de eiwitten door het mengsel in de kom van de keukenmachine.
1snuifje Zout 100ml Melk
Stap 9 /13
Leg een velletje bakpapier in de ingevette cakevorm. Giet er de helft van het beslag in.
Stap 10 /13
Voeg het cacaopoeder toe aan het resterende beslag in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
20g Cacaopoeder
Beater
Stap 11 /13
Giet het chocoladebeslag in de vorm. Maak met een vork spiraalvormige bewegingen in het beslag.
Stap 12 /13
Bak de cake gedurende 1 uur op 160 graden.
Stap 13 /13
Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.