- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Marmercake
Marmercake
- Totale tijd 1u 30min
- 30min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (3)
Ingrediënten
6 personen
6 Eiwitten
6 Eierdooier
1 snuifje Zout
120 g Suiker
200 g Boter
160 g Suiker
6 g Vanillesuiker
1 snuifje Citroenzeste
3 cl Rum
280 g Bloem
8 g Bakpoeder
100 ml Melk
20 g Cacaopoeder
Accessoires
Flex Whisk Beater
Bereiding
Stap 1 /14
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Stap 2 /14
Scheid de eiwitten en de eierdooiers. Zet de eierdooiers aan de kant in een aparte kom en doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.
Stap 3 /14
Weeg de suiker in een aparte kom.
Stap 4 /14
Druk hierna op ‘Start’ en voeg na 30 seconden de suiker toe.
Stap 5 /14
De eiwitten zijn klaar. Zet ze aan de kant in een aparte kom.
Stap 6 /14
Doe de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenzeste en de rum in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
Stap 7 /14
Druk op ‘Start’ en voeg de eierdooiers één voor één toe aan de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /14
Zeef de bloem en het bakpoeder in een aparte kom. Spatel het daarna door het mengsel in de kom van de keukenmachine.
Stap 9 /14
Spatel hierna ook de melk en de eiwitten door het mengsel in de kom van de keukenmachine.
Stap 10 /14
Leg een velletje bakpapier in de ingevette cakevorm. Giet er de helft van het beslag in.
Stap 11 /14
Voeg het cacaopoeder toe aan het resterende beslag in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.
Stap 12 /14
Giet het chocoladebeslag in de vorm. Maak met een vork spiraalvormige bewegingen in het beslag.
Stap 13 /14
Bak de cake gedurende 1 uur op 160 graden.
Stap 14 /14
Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.