Macaroni met ham en kaas
Recept door Helene

Macaroni met ham en kaas

Beoordeling met vijf sterren (gemiddeld)

-/5

  • Totale tijd 20min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 200 g Gruyèrekaas

  • 1 Ui

  • 20 g Olijfolie

  • 600 g Melk

  • 250 g Room

  • 0.5 tl Zout

  • 1 snuifje Nootmuskaat

  • 375 g Korte macaroni

  • 300 g Ham

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Indien de kaas nog niet gemalen is, maal dit eerst en doe nadien apart in een kom voor later

  • 200g Gruyèrekaas
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /6

Doe de ui in de beker een hak fijn

  • 1 Ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer voor 3 min

  • 20g Olijfolie
  • Menger

Stap 4 /6

Voeg melk, room, zout en nootmuskaat toe.

  • 600g Melk
  • 250g Room
  • 0.5tl Zout
  • 1snuifje Nootmuskaat
  • Menger

Stap 5 /6

Doe pasta bij de saus en meng deze er goed onder. Gaar gedurende de tijd aangegeven op de verpakking. Controleer nadien en gaar eventueel nog wat langer.

  • 375g Korte macaroni
  • Menger

Stap 6 /6

Hier zijn er 2 mogelijkheden: - je giet het pasta-mengsel in een grote kom en mengt de kaas en ham eronder - je voegt de ham en gemalen kaas toe in de beker en laat de companion nog even mengen

  • 200g Gruyèrekaas
  • 300g Ham
  • Menger

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228