- Homepage
- Recipe Details Page
Macaroni met ham en kaas
- Totale tijd 20min
- 5min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
200 g Gruyèrekaas
1 Ui
20 g Olijfolie
600 g Melk
250 g Room
0.5 tl Zout
1 snuifje Nootmuskaat
375 g Korte macaroni
300 g Ham
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Indien de kaas nog niet gemalen is, maal dit eerst en doe nadien apart in een kom voor later
200g Gruyèrekaas
Kneed- & hakmes
Stap 2 /6
Doe de ui in de beker een hak fijn
1 Ui
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer voor 3 min
20g Olijfolie
Menger
Stap 4 /6
Voeg melk, room, zout en nootmuskaat toe.
600g Melk 250g Room 0.5tl Zout 1snuifje Nootmuskaat
Menger
Stap 5 /6
Doe pasta bij de saus en meng deze er goed onder. Gaar gedurende de tijd aangegeven op de verpakking. Controleer nadien en gaar eventueel nog wat langer.
375g Korte macaroni
Menger
Stap 6 /6
Hier zijn er 2 mogelijkheden: - je giet het pasta-mengsel in een grote kom en mengt de kaas en ham eronder - je voegt de ham en gemalen kaas toe in de beker en laat de companion nog even mengen
200g Gruyèrekaas 300g Ham
Menger