- Homepage
- Recipe Details Page
Macaronburgers
- Totale tijd 1u 7min
- 25min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 15min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
Voor de schelpen:
1 Eiwit
50 g Gemalen amandelen
50 g Poedersuiker
50 g Basterdsuiker
17 ml Water
1 tl Sesamzaad
Voor het bijgerecht:
50 g Pure chocolade
45 g Dunne room
2 Aardbeien
Een paar blaadjes munt
Marsepein
1 tl Aardbeienjam
Accessoires
Gebakset
Bereiding
Stap 1 /9
Zeef de poedersuiker en de gemalen amandelen in een kom. Voeg de helft van de eiwitten toe en mix tot een gladde massa.
1 Eiwit 50g Gemalen amandelen 50g Poedersuiker
Stap 2 /9
Giet de resterende eiwitten in de mengkom met de dubbele deegklopper. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
1 Eiwit
Stap 3 /9
Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Stap 4 /9
Verwarm de basterdsuiker met het water in een steelpan. Controleer de temperatuur met een thermometer. Wanneer de siroop 118°C heeft bereikt, druk je op ‘Start’ en giet je de siroop via de bovenkant van de keukenmachine over de eiwitten om een gladde, glanzende meringue te verkrijgen.
50g Poedersuiker 17ml Water
Stap 5 /9
Spatel de meringue door het poedersuiker/amandelmengsel en meng met een spatel van onder naar boven. Giet het mengsel in een spuitzak met een gewone spuitmond. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schuif het macaronsjabloon (met rondjes van 8 cm) onder het bakpapier. Spuit het mengsel op de bakplaat en bestrooi de helft van de macarons met sesamzaad. Laat ze 15 minuten rusten tot het oppervlak niet meer kleverig is en een vel vormt.
1tl Sesamzaad
Stap 6 /9
Verwarm de oven voor op 140°C. Zet de macaronschelpen 13 minuten in de oven. Laat ze afkoelen alvorens ze er af te pellen.
Stap 7 /9
De ganache maken: Giet de room in de mixerkom met de mixer eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
45g Dunne room
Stap 8 /9
Doe de in stukjes gebroken chocolade in een mengkom. Giet de room erover en meng van het midden naar buiten toe tot een gladde massa. Giet in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast. Giet de ganache, eenmaal afgekoeld, in een spuitzak met een gewone spuitmond.
50g Pure chocolade 45g Dunne room
Stap 9 /9
Rol de marsepein uit en snijd er een vierkant uit om het op een plakje kaas te laten lijken. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. Giet de room over de helft van de macaronschelpen, voeg de plakjes aardbei, de muntblaadjes, een beetje aardbeienjam en de amandelspijs toe. Sluit de macarons met de sesamzaadschelpen erop.
2 Aardbeien bladje Een paar blaadjes munt Marsepein 1tl Aardbeienjam