Maïskroketjes met tex-mexsaus
- Totale tijd 36min
- 30min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
150 g Maïs (in blik, uitgelekt)
200 g Kikkererwten (in blik, uitgelekt)
50 g Glutenvrije beschuiten in stukjes
1 Ui(en), gepeld en gesnipperd
100 g Rode paprika's, ontpit, in reepjes gesneden
Enkele druppels Tabasco © (optioneel)
400 g Gehakte tomaten
2 el Plantaardige olie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Bereid de ingrediënten.
Stap 2 /6
Mix de maïs, kikkererwten, zout, beschuiten. Maak balletjes van 20 g. Verwarm de olie.
Stap 3 /6
Bak de balletjes bruin en draai ze voorzichtig. om. Haal ze vervolgens uit. Karamelliseer de ui en paprika.
Stap 4 /6
Voeg tabasco, geplette tomaten, zout en peper toe.
Stap 5 /6
Snelkookfunctie
Stap 6 /6
Doe de balletjes in de saus en warm 5 min terug op.