- Homepage
- Recipe Details Page
Linzen, wortelen en kruiden
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
135 g Groene lenzen (in blik)
100 g Rode ajuin
338 g Wortels
1 cl Olijfolie
0.5 tl Mosterdzaadjes
0.5 tl Komijnzaadjes
0.5 tl Kerriepoeder
0.5 tl Kurkumapoeder
10 cl Kokosmelk
8 cl Groentebouillon
Zout, peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de ajuin in kwartjes in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Rode ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 2 /5
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie, de wortelen in dikke schijfjes, de mosterdzaadjes, de komijn, de kerrie en de kurkuma toe. Breng op smaak met peper en zout.
338g Wortels 1cl Olijfolie 0.5tl Mosterdzaadjes 0.5tl Komijnzaadjes 0.5tl Kerriepoeder 0.5tl Kurkumapoeder Zout, peper
Menger
Stap 3 /5
Voeg de kokosmelk en de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10cl Kokosmelk 8cl Groentebouillon
Menger
Stap 4 /5
Voeg de gespoelde en uitgelekte linzen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
135g Groene lenzen (in blik)
Menger
Stap 5 /5
Serveren maar!