Linzen, gerookte schelvis en curry
Moulinex
Recept door Moulinex

Linzen, gerookte schelvis en curry

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 51min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    41min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

4 personen

  • 40 cl Melk

  • 250 g Gerookte schelvisfilet zonder vel

  • 250 g Groene linzen van Le Puy

  • 100 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 1 tl Kerrie(poeder)

  • 20 ml Olie

  • 1 bladje Laurier

  • 90 cl Water

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Laat de gerookte schelvis gedurende 1 uur weken in melk alvorens u aan het recept begint.

  • 40cl Melk
  • 250g Gerookte schelvisfilet zonder vel

Stap 2 /6

Doe de gepelde look en ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Ajuin
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de kerrie, linzen, olie, laurier en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Groene linzen van Le Puy
  • 1tl Kerrie(poeder)
  • 1bladje Laurier
  • 90cl Water
  • Zout
  • Menger

Stap 4 /6

Laat de schelvis uitlekken en snijd in kleine stukken.

Stap 5 /6

Voeg toe aan de bereiding. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Menger

Stap 6 /6

Dien warm of koud op met een vinaigrette.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228