- Homepage
- Recipe Details Page
Linzen op oosterse wijze
- Totale tijd 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 el Verse munt
4 el Verse koriander
60 g Uien
8 g Knoflook
1.5 tl Olijfolie
200 g Rode linzen
1 tl Komijn
1 tl Ras el Hanout
50 cl Groentebouillon
400 g Gehakte tomaten uit blik
2 el Tomatenpuree
1 snuifje zout
80 g Feta
4 Worstjes
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Was de munt en de koriander en droog ze. Haal de blaadjes van de stengels.
4el Verse munt 4el Verse koriander
Stap 2 /8
Doe de kruiden in de mengkom met het Ultrablade-mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’. Zet opzij.
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Pel de knoflook en de uien en hak ze grof.
60g Uien 8g Knoflook
Stap 4 /8
Doe ze in de mengkom met het Ultrablade mes eraan. Sluit het deksel met de kurk en druk op ‘Start’.
Ultrablade hakmes
Stap 5 /8
Vervang het Ultrablade-meshulpstuk door het mixerhulpstuk, schraap de zijkanten schoon en voeg de olie toe. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
1.5tl Olijfolie
Menger
Stap 6 /8
Verwarm de groentebouillon in een steelpan.
50cl Groentebouillon
Stap 7 /8
Voeg de linzen, komijn, Ras el Hanout, gehakte tomaten, tomatenpuree en groentebouillon toe aan de mengkom. Sluit het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout na het koken.
200g Rode linzen 1tl Komijn 1tl Ras el Hanout 50cl Groentebouillon 400g Gehakte tomaten uit blik 2el Tomatenpuree 1snuifje zout
Stap 8 /8
Schik de linzen in kommen, garneer met de kruiden en blokjes fetakaas. Je kunt er ook wat komijnzaad over strooien.
200g Rode linzen 80g Feta