- Homepage
- Recipe Details Page
Linzen met kastanjes
- Totale tijd 45min
- 5min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
375 g Gedroogde groene linzen
120 cl Koud water
3 tl Tijm
2 bladje Laurierblaadje
90 g Ui
12 g Sjalot
1.5 el Olijfolie
300 g Gerookte tofoe
3 snuifje Zout
1.5 el Balsamicoazijn
180 g Ingemaakte kastanjes
6 el Peterselie
1.5 tl Komijnzaden
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /7
Spoel de linzen kort met koud water. Laat ze daarna uitlekken in een zeef met fijne mazen.
375g Gedroogde groene linzen
Stap 2 /7
Doe eerst de linzen, daarna koud water en vervolgens tijm en laurierblaadje in de mixerkom met bevestigde mixer. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
375g Gedroogde groene linzen 120cl Koud water 3tl Tijm 2bladje Laurierblaadje
Menger
Stap 3 /7
Laat leeglopen. Pel de sjalot en uien en hak ze grof.
90g Ui 12g Sjalot
Stap 4 /7
Doe ze in de mixerkom met Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
90g Ui 12g Sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 5 /7
Vervang het Ultrablade-mes door het mixeraccessoire, schraap de zijkanten af. Voeg de olie en de in blokjes gesneden gerookte tofoe toe. Breng op smaak. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
1.5el Olijfolie 300g Gerookte tofoe 3snuifje Zout
Menger
Stap 6 /7
Voeg linzen, komijn, balsamicoazijn en uitgelekte kastanjes toe. Vergrendel het deksel zonder de dop en druk op ‘Start’.
375g Gedroogde groene linzen 1.5el Balsamicoazijn 180g Ingemaakte kastanjes 1.5tl Komijnzaden
Stap 7 /7
Serveer de linzen in kommetjes en garneer met peterselie. Je kunt er ook wat komijnzaadjes over sprenkelen.
6el Peterselie 1.5tl Komijnzaden