Lenteachtige buddha bowl met asperges en aardbeiensalsa
- Totale tijd 42min
- 15min
Voorbereidingstijd - 27min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
600 g Kipfilet
420 g Wortel
240 g Komkommer
160 g Radijsjes
3 handvol Spinazie
750 g Groene asperge
90 g Cashewnoten
3 el Olijfolie
Zout en peper
Water
90 g Aardbei
240 g Kerstomaatjes
1.5 el Limoensap
300 g Avocado
3 el Olijfolie
3 el Balsamicoazijn
1.5 tl Mosterd
1.5 tl Honing
Accessoires
Snij/rasp- accessoire Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /11
Bak de kipfilet gedurende tien minuten in olijfolie in een antikleefpan en draai regelmatig om. Laat afkoelen en snijd in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2 /11
Snijd de harde uiteinden van de groene asperges. Snijd elke asperge in twee. Was de radijzen en de komkommer en verwijder de uiteinden. Schil de wortels en verwijder de uiteinden. Was de spinazie. Zet apart aan de kant.
Stap 3 /11
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /11
Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de asperges in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 5 /11
Zet de asperges aan de kant.
Stap 6 /11
Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Druk op ‘Start’ om de radijzen en de komkommer fijn te hakken.
Stap 7 /11
Zet de groenten an de kant op een bord.
Stap 8 /11
Vervang door de schijf om grof te raspen. Sluit het deksel en druk op ‘Start’ om de wortels te raspen.
Stap 9 /11
Leg de kip, de wortels, de komkommer, de radijzen, de spinazie en de asperges goed uit elkaar in de borden.
Stap 10 /11
Meng voor de salsa de avocado, de kerstomaatjes en de in blokjes gesneden aardbeien in een kommetje.
Stap 11 /11
Voeg het citroensap, de olijfolie, de azijn, de mosterd en de honing toe. Dien op met de buddha bowl.