Lenteachtige buddha bowl met asperges en aardbeiensalsa
Moulinex
Recept door Moulinex

Lenteachtige buddha bowl met asperges en aardbeiensalsa

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 42min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    27min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 600 g Kipfilet

  • 420 g Wortel

  • 240 g Komkommer

  • 160 g Radijsjes

  • 3 handvol Spinazie

  • 750 g Groene asperge

  • 90 g Cashewnoten

  • 3 el Olijfolie

  • Zout en peper

  • Water

  • 90 g Aardbei

  • 240 g Kerstomaatjes

  • 1.5 el Limoensap

  • 300 g Avocado

  • 3 el Olijfolie

  • 3 el Balsamicoazijn

  • 1.5 tl Mosterd

  • 1.5 tl Honing

Accessoires

  • Snij/rasp- accessoire
    Snij/rasp- accessoire
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /11

Bak de kipfilet gedurende tien minuten in olijfolie in een antikleefpan en draai regelmatig om. Laat afkoelen en snijd in stukjes. Breng op smaak met peper en zout.

  • 600g Kipfilet
  • 3el Olijfolie
  • Zout en peper

Stap 2 /11

Snijd de harde uiteinden van de groene asperges. Snijd elke asperge in twee. Was de radijzen en de komkommer en verwijder de uiteinden. Schil de wortels en verwijder de uiteinden. Was de spinazie. Zet apart aan de kant.

  • 420g Wortel
  • 240g Komkommer
  • 160g Radijsjes
  • 3handvol Spinazie
  • 750g Groene asperge

Stap 3 /11

Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Stap 4 /11

Zet het stoommandje in de kom van de keukenmachine. Leg er de asperges in. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 5 /11

Zet de asperges aan de kant.

Stap 6 /11

Plaats de groentesnijder met de schijf om in fijne plakjes te snijden. Druk op ‘Start’ om de radijzen en de komkommer fijn te hakken.

  • Snij/rasp- accessoire

Stap 7 /11

Zet de groenten an de kant op een bord.

Stap 8 /11

Vervang door de schijf om grof te raspen. Sluit het deksel en druk op ‘Start’ om de wortels te raspen.

  • Snij/rasp- accessoire

Stap 9 /11

Leg de kip, de wortels, de komkommer, de radijzen, de spinazie en de asperges goed uit elkaar in de borden.

Stap 10 /11

Meng voor de salsa de avocado, de kerstomaatjes en de in blokjes gesneden aardbeien in een kommetje.

  • 90g Aardbei
  • 240g Kerstomaatjes
  • 300g Avocado

Stap 11 /11

Voeg het citroensap, de olijfolie, de azijn, de mosterd en de honing toe. Dien op met de buddha bowl.

  • 1.5el Limoensap
  • 3el Olijfolie
  • 3el Balsamicoazijn
  • 1.5tl Mosterd
  • 1.5tl Honing

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228