Lekkere koolraapcrumble met hazelnoten
Moulinex
Recept door Moulinex

Lekkere koolraapcrumble met hazelnoten

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 15min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    55min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 80 g Bloem

  • 80 g Zachte boter

  • 60 g Hazelnootpoeder

  • 1 snuifje Nootmuskaat

  • Zout en peper

  • 400 g Koolraap

  • 400 g Koolrabi

  • 1 Ui

  • 1 Appel

  • 1 el Honing

  • 1.5 el Olijfolie

  • Zout en versgemalen peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /8

Was en schil de koolrapen, koolrabi en appel. Verwijder de zaden uit de appel. Snij alles in blokjes.

  • 400g Koolraap
  • 400g Koolrabi
  • 1 Appel

Stap 2 /8

Leg de blokjes koolraap en koolrabi in het externe stoommandje. Verwijder de stop van het deksel en plaats het externe stoommandje. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.

  • 400g Koolraap
  • 400g Koolrabi

Stap 3 /8

Doe de ui in de mixerkom met het Ultrablade-mes bevestigd en druk op ‘Start’.

  • 1 Ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /8

Vervang het Ultrablade-accessoire door de blender. Voeg de olijfolie en appel toe, vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 1 Appel
  • 1.5el Olijfolie

Stap 5 /8

Voeg de koolraap en koolrabi toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout en peper en voeg wat nootmuskaat toe. Leg de groenten op een ovenschaal en zet ze opzij.

  • 1snuifje Nootmuskaat
  • 400g Koolraap
  • 400g Koolrabi
  • Zout en versgemalen peper

Stap 6 /8

De oven voorverwarmen tot 180°C.

Stap 7 /8

Bereid de crumble. Voeg bloem, boter, hazelnootpoeder en nootmuskaat toe aan de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 80g Bloem
  • 80g Zachte boter
  • 60g Hazelnootpoeder
  • 1snuifje Nootmuskaat
  • Zout en peper

Stap 8 /8

Sprenkel de crumble over de groenten in de schotel. Bak gedurende 25 minuten tot de crumble goudkleurig is.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228