- Homepage
- Recipe Details Page
Lekkere koolraapcrumble met hazelnoten
- Totale tijd 1u 15min
- 20min
Voorbereidingstijd - 55min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
80 g Bloem
80 g Zachte boter
60 g Hazelnootpoeder
1 snuifje Nootmuskaat
Zout en peper
400 g Koolraap
400 g Koolrabi
1 Ui
1 Appel
1 el Honing
1.5 el Olijfolie
Zout en versgemalen peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Was en schil de koolrapen, koolrabi en appel. Verwijder de zaden uit de appel. Snij alles in blokjes.
400g Koolraap 400g Koolrabi 1 Appel
Stap 2 /8
Leg de blokjes koolraap en koolrabi in het externe stoommandje. Verwijder de stop van het deksel en plaats het externe stoommandje. Vergrendel het deksel en druk op ‘Start’.
400g Koolraap 400g Koolrabi
Stap 3 /8
Doe de ui in de mixerkom met het Ultrablade-mes bevestigd en druk op ‘Start’.
1 Ui
Ultrablade hakmes
Stap 4 /8
Vervang het Ultrablade-accessoire door de blender. Voeg de olijfolie en appel toe, vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
1 Appel 1.5el Olijfolie
Stap 5 /8
Voeg de koolraap en koolrabi toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’. Breng op smaak met zout en peper en voeg wat nootmuskaat toe. Leg de groenten op een ovenschaal en zet ze opzij.
1snuifje Nootmuskaat 400g Koolraap 400g Koolrabi Zout en versgemalen peper
Stap 6 /8
De oven voorverwarmen tot 180°C.
Stap 7 /8
Bereid de crumble. Voeg bloem, boter, hazelnootpoeder en nootmuskaat toe aan de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
80g Bloem 80g Zachte boter 60g Hazelnootpoeder 1snuifje Nootmuskaat Zout en peper
Stap 8 /8
Sprenkel de crumble over de groenten in de schotel. Bak gedurende 25 minuten tot de crumble goudkleurig is.