Lasagne
Moulinex
Recept door Moulinex

Lasagne

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 40min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    1u 20min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Gehakt rundvlees

  • 3 g Look

  • 100 g Ajuin

  • 5 cl Olijfolie

  • 500 g Tomaten

  • 1 el Oregano

  • 500 g Voorgekookte lasagnebladeren

  • 100 g Geraspte Gruyère-kaas

  • Zout

  • 50 g Bloem

  • 50 g Boter

  • 50 cl Halfvolle melk

  • 1 snuifje Snuifje nootmuskaat

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /13

Weeg de lasagnebladeren af en kook ze 3 minuten voor in een pot met kokend water.

  • 500g Voorgekookte lasagnebladeren

Stap 2 /13

Weeg de gruyère af en zet aan de kant.

  • 100g Geraspte Gruyère-kaas

Stap 3 /13

Maak de tomatensaus. Doe de gepelde ajuin en look in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3g Look
  • 100g Ajuin
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /13

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 5cl Olijfolie
  • Menger

Stap 5 /13

Voeg het vlees, de tomaten en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 300g Gehakt rundvlees
  • 500g Tomaten
  • 1el Oregano
  • Zout
  • Menger

Stap 6 /13

Zet de tomatensaus aan de kant. Was de kom van de keukenmachine.

Stap 7 /13

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 8 /13

Bereid de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Zout
  • 50g Bloem
  • 50cl Halfvolle melk
  • 1snuifje Snuifje nootmuskaat
  • Klopper

Stap 9 /13

Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Boter
  • Klopper

Stap 10 /13

Smeer een gratinschaal in met olie en doe er wat tomatensaus in.

Stap 11 /13

Leg lasagnebladeren op de bodem. Voeg de tomatensaus, de bechamel en de gruyère toe.

Stap 12 /13

Herhaal tot de lasagnebladeren en de tomatensaus op zijn. Werk af met een laagje gruyère.

Stap 13 /13

Zet 25 tot 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228