Lasagne
- Totale tijd 1u 40min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 20min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Gehakt rundvlees
3 g Look
100 g Ajuin
5 cl Olijfolie
500 g Tomaten
1 el Oregano
500 g Voorgekookte lasagnebladeren
100 g Geraspte Gruyère-kaas
Zout
50 g Bloem
50 g Boter
50 cl Halfvolle melk
1 snuifje Snuifje nootmuskaat
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /13
Weeg de lasagnebladeren af en kook ze 3 minuten voor in een pot met kokend water.
Stap 2 /13
Weeg de gruyère af en zet aan de kant.
Stap 3 /13
Maak de tomatensaus. Doe de gepelde ajuin en look in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /13
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en voeg de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /13
Voeg het vlees, de tomaten en de oregano toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /13
Zet de tomatensaus aan de kant. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 7 /13
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 8 /13
Bereid de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de keukenmachine met de klopper te doen. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /13
Smeer een gratinschaal in met olie en doe er wat tomatensaus in.
Stap 11 /13
Leg lasagnebladeren op de bodem. Voeg de tomatensaus, de bechamel en de gruyère toe.
Stap 12 /13
Herhaal tot de lasagnebladeren en de tomatensaus op zijn. Werk af met een laagje gruyère.
Stap 13 /13
Zet 25 tot 30 minuten in de oven.