- Homepage
- Recipe Details Page
Lasagne van butternutpompoen en geitenkaas
- Totale tijd 1u 19min
- 20min
Voorbereidingstijd - 59min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 Ui
1 teentje Knoflook
1000 g Butternutpompoen
1 el Olijfolie
800 g Gepelde en in blokjes gesneden tomaten
100 g Verse geitenkaas
120 g Stronk geitenkaas
1 tl Gemalen komijn
12 bladje Lasagne
100 g Geraspte emmentaler
Olijfolie
80 g Tarwebloem
90 cl Melk
80 g Boter
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /7
Pel de ui. Pel het teentje knoflook. Schil de butternutpompoen, snij hem in twee, verwijder de zaden en snij daarna in kleine blokjes. Snij de stronk geitenkaas in schijfjes. Leg de helft ervan opzij als decoratie en snij de rest in kleine blokjes.
1 Ui 1teentje Knoflook 1000g Butternutpompoen 120g Stronk geitenkaas
Stap 2 /7
Doe de ui en het teentje look in de mixerkom met het Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
1 Ui 1teentje Knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Vervang het Ultrablade-accessoire door de blender. Voeg de olijfolie en butternutpompoen toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
1000g Butternutpompoen 1el Olijfolie
Menger
Stap 4 /7
Voeg de tomaten, de verse geitenkaas, de stronk geitenkaas en de komijn toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’. Zet het mengsel opzij in een kom.
800g Gepelde en in blokjes gesneden tomaten 100g Verse geitenkaas 120g Stronk geitenkaas 1tl Gemalen komijn
Stap 5 /7
Bereid de bechamelsaus. Giet de bloem en de melk in de mixerkom met bevestigde garde. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.
80g Tarwebloem 90cl Melk Zout Peper
Klopper
Stap 6 /7
Snij de boter in blokjes. Voeg de boter toe door het deksel en druk op ‘Start’.
80g Boter
Stap 7 /7
De oven voorverwarmen tot 180°C. Spreid een dunne laag bechamel in een ovenschaal en leg er de lasagnevellen in. Giet eerst een laag butternutpompoensaus gevolgd door een laag bechamelsaus en herhaal deze stap. Eindig met een laagje van lasagnevellen bedekt door bechamelsaus. Strooi er de emmentalerkaas over en leg er schijfjes geitenkaas bovenop. Bak gedurende 30 minuten.
12bladje Lasagne 100g Geraspte emmentaler