Lasagne van butternutpompoen en geitenkaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Lasagne van butternutpompoen en geitenkaas

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 19min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    59min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

8 personen

  • 1 Ui

  • 1 teentje Knoflook

  • 1000 g Butternutpompoen

  • 1 el Olijfolie

  • 800 g Gepelde en in blokjes gesneden tomaten

  • 100 g Verse geitenkaas

  • 120 g Stronk geitenkaas

  • 1 tl Gemalen komijn

  • 12 bladje Lasagne

  • 100 g Geraspte emmentaler

  • Olijfolie

  • 80 g Tarwebloem

  • 90 cl Melk

  • 80 g Boter

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /7

Pel de ui. Pel het teentje knoflook. Schil de butternutpompoen, snij hem in twee, verwijder de zaden en snij daarna in kleine blokjes. Snij de stronk geitenkaas in schijfjes. Leg de helft ervan opzij als decoratie en snij de rest in kleine blokjes.

  • 1 Ui
  • 1teentje Knoflook
  • 1000g Butternutpompoen
  • 120g Stronk geitenkaas

Stap 2 /7

Doe de ui en het teentje look in de mixerkom met het Ultrablade-mes bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 1 Ui
  • 1teentje Knoflook
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /7

Vervang het Ultrablade-accessoire door de blender. Voeg de olijfolie en butternutpompoen toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 1000g Butternutpompoen
  • 1el Olijfolie
  • Menger

Stap 4 /7

Voeg de tomaten, de verse geitenkaas, de stronk geitenkaas en de komijn toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’. Zet het mengsel opzij in een kom.

  • 800g Gepelde en in blokjes gesneden tomaten
  • 100g Verse geitenkaas
  • 120g Stronk geitenkaas
  • 1tl Gemalen komijn

Stap 5 /7

Bereid de bechamelsaus. Giet de bloem en de melk in de mixerkom met bevestigde garde. Breng op smaak met zout en peper. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’.

  • 80g Tarwebloem
  • 90cl Melk
  • Zout
  • Peper
  • Klopper

Stap 6 /7

Snij de boter in blokjes. Voeg de boter toe door het deksel en druk op ‘Start’.

  • 80g Boter

Stap 7 /7

De oven voorverwarmen tot 180°C. Spreid een dunne laag bechamel in een ovenschaal en leg er de lasagnevellen in. Giet eerst een laag butternutpompoensaus gevolgd door een laag bechamelsaus en herhaal deze stap. Eindig met een laagje van lasagnevellen bedekt door bechamelsaus. Strooi er de emmentalerkaas over en leg er schijfjes geitenkaas bovenop. Bak gedurende 30 minuten.

  • 12bladje Lasagne
  • 100g Geraspte emmentaler

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228