Lasagne met butternutpompoen en geitenkaas
- Totale tijd 1u 19min
- 20min
Voorbereidingstijd - 59min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
0.5 Ajuin
0.5 teentje Look
500 g Butternutpompoen
0.5 el Olijfolie
400 g Gepelde tomatenblokjes
50 g Verse geitenkaas
60 g Geitenkaasrol
0.5 tl Gemalen komijn
6 bladje Lasagne
50 g Geraspte emmentaler
Olijfolie
50 g Bloem
60 cl Melk
50 g Boter
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Klopper
Bereiding
Stap 1 /10
Rasp de emmentaler in een apart kommetje. Zet het even apart.
Stap 2 /10
Doe de gepelde ajuin en het gepelde en ontkiemde teentje knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe met de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden butternutpompoen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /10
Voeg de in blokjes gesneden tomaten, de helft van de in schijfjes gesneden verse geitenkaas, de geitenkaasrol en de komijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Doe de bereiding in een slakom. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 6 /10
Doe de bloem en de melk in de kom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /10
Voeg de in blokjes gesneden boter toe via het deksel en druk op ‘Start’.
Stap 8 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 9 /10
Doe een dun laagje bechamelsaus in een gratinschaal en leg er enkele lasagnebladeren op. Giet er een laagje butternutsaus over, gevolgd door een laagje bechamelsaus. Herhaal de handeling. Eindig met een laagje lasagnebladeren bedekt met bechamelsaus.
Stap 10 /10
Verdeel er de emmentaler over en leg er de plakjes geitenkaas op. Zet gedurende 30 minuten in de oven.