Lasagne met butternutpompoen en geitenkaas
Moulinex
Recept door Moulinex

Lasagne met butternutpompoen en geitenkaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 19min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    59min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 0.5 Ajuin

  • 0.5 teentje Look

  • 500 g Butternutpompoen

  • 0.5 el Olijfolie

  • 400 g Gepelde tomatenblokjes

  • 50 g Verse geitenkaas

  • 60 g Geitenkaasrol

  • 0.5 tl Gemalen komijn

  • 6 bladje Lasagne

  • 50 g Geraspte emmentaler

  • Olijfolie

  • 50 g Bloem

  • 60 cl Melk

  • 50 g Boter

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Klopper
    Klopper

Bereiding

Stap 1 /10

Rasp de emmentaler in een apart kommetje. Zet het even apart.

  • 50g Geraspte emmentaler

Stap 2 /10

Doe de gepelde ajuin en het gepelde en ontkiemde teentje knoflook in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 0.5 Ajuin
  • 0.5teentje Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /10

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe met de geschilde, ontpitte en in blokjes gesneden butternutpompoen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Butternutpompoen
  • 0.5el Olijfolie
  • Menger

Stap 4 /10

Voeg de in blokjes gesneden tomaten, de helft van de in schijfjes gesneden verse geitenkaas, de geitenkaasrol en de komijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 400g Gepelde tomatenblokjes
  • 50g Verse geitenkaas
  • 60g Geitenkaasrol
  • 0.5tl Gemalen komijn

Stap 5 /10

Doe de bereiding in een slakom. Spoel de kom van de keukenmachine.

Stap 6 /10

Doe de bloem en de melk in de kom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 50g Bloem
  • 60cl Melk
  • Zout
  • Klopper

Stap 7 /10

Voeg de in blokjes gesneden boter toe via het deksel en druk op ‘Start’.

  • 50g Boter

Stap 8 /10

Verwarm de oven voor op 180°C.

Stap 9 /10

Doe een dun laagje bechamelsaus in een gratinschaal en leg er enkele lasagnebladeren op. Giet er een laagje butternutsaus over, gevolgd door een laagje bechamelsaus. Herhaal de handeling. Eindig met een laagje lasagnebladeren bedekt met bechamelsaus.

  • 6bladje Lasagne

Stap 10 /10

Verdeel er de emmentaler over en leg er de plakjes geitenkaas op. Zet gedurende 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228