Langoustines met champagnesabayon - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Langoustines met champagnesabayon

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 43min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    23min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 16 Rauwe langoustines

  • 50 g Sjalotten

  • 30 g Boter

  • 3 takje Peterselie

  • 200 g Courgette

  • 5 Eierdooiers

  • 8 cl Citroen

  • 1 tl Suiker

  • 12 cl Champagne

  • 1 snuifje Piment d’Espelette

  • Zout, peper

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /8

Pel de langoustines zorgvuldig en bewaar de staart.

  • 16 Rauwe langoustines

Stap 2 /8

Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de gewassen peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 50g Sjalotten
  • 3takje Peterselie
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /8

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter en de courgette in blokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 30g Boter
  • 200g Courgette
  • Zout, peper
  • Menger

Stap 4 /8

Voeg de langoustines toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Stap 5 /8

Doe de langoustines en de courgette in de schaaltjes. Was en droog de kom.

Stap 6 /8

Verwarm de oven voor op 220°C.

Stap 7 /8

Doe de eierdooiers, het citroensap, de suiker, de piment d’Espelette en de champagne in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 5 Eierdooiers
  • 8cl Citroen
  • 1tl Suiker
  • 12cl Champagne
  • 1snuifje Piment d’Espelette
  • Klopper

Stap 8 /8

Giet de sabayon over de langoustines en zet gedurende 5 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228