- Homepage
- Recipe Details Page
Langoustines met champagnesabayon
- Totale tijd 43min
- 20min
Voorbereidingstijd - 23min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
16 Rauwe langoustines
50 g Sjalotten
30 g Boter
3 takje Peterselie
200 g Courgette
5 Eierdooiers
8 cl Citroen
1 tl Suiker
12 cl Champagne
1 snuifje Piment d’Espelette
Zout, peper
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Pel de langoustines zorgvuldig en bewaar de staart.
16 Rauwe langoustines
Stap 2 /8
Doe de gepelde en gehalveerde sjalotten en de gewassen peterselie in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
50g Sjalotten 3takje Peterselie
Ultrablade hakmes
Stap 3 /8
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de boter en de courgette in blokjes toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
30g Boter 200g Courgette Zout, peper
Menger
Stap 4 /8
Voeg de langoustines toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Menger
Stap 5 /8
Doe de langoustines en de courgette in de schaaltjes. Was en droog de kom.
Stap 6 /8
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 7 /8
Doe de eierdooiers, het citroensap, de suiker, de piment d’Espelette en de champagne in de kom van de keukenmachine met de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
5 Eierdooiers 8cl Citroen 1tl Suiker 12cl Champagne 1snuifje Piment d’Espelette
Klopper
Stap 8 /8
Giet de sabayon over de langoustines en zet gedurende 5 minuten in de oven.