Lamsvlees met sperziebonen
Moulinex
Recept door Moulinex

Lamsvlees met sperziebonen

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 25min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 600 g Lamsbout in blokjes van 20/30 g

  • 2 Gele ajuinen, geschild en fijngehakt

  • 300 g Geplette tomaten

  • 600 g Sperziebonen, gewassen en van de puntjes ontdaan, ingevroren

  • 1 tl Kurkumapoeder

  • 1 tl Komijnpoeder

  • 1.5 el Tomatenconcentraat

  • 1.5 el Citroensap (optioneel)

  • 2 el Plantaardige olie

  • 15 cl Water

Bereiding

Stap 1 /7

Maak de ingrediënten klaar.

Stap 2 /7

Hak de ajuinen fijn.

Stap 3 /7

Voeg olie toe in de pan.

Stap 4 /7

Laat de ajuinen bakken tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Voeg het vlees, de kruiden, het zout en de peper toe. Meng het geheel en laat het gedurende 2 min. koken.

Stap 5 /7

Voeg alle andere ingrediënten toe (behalve de citroen) en voeg als laatste ingrediënt de bonen toe. Voeg opnieuw zout toe.

Stap 6 /7

Onder druk laten koken

Stap 7 /7

Breng op smaak met citroensap. Serveer met rijst.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228