- Homepage
- Recipe Details Page
Lamsragout met jonge groentjes
- Totale tijd 1u 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1000 g Ontbeende lamsschouder
160 g Lente-ui
200 g Busselwortels
400 g Aardappel
600 g Poivrade artisjok
100 g Groene asperge
250 g Tomaten
6 g Look
55 cl Gevogeltebouillon
1 tl Bloem
2 cl olijfolie
1 tuiltje Gemengde kruiden
6 takje Bladpeterselie
Zout
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd het groen van de ajuinen en verwijder de wortels. Snijd het vlees in stukjes.
1000g Ontbeende lamsschouder 160g Lente-ui
Stap 2 /9
Doe de olijfolie in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Druk op ‘Start’ zonder het deksel. Voeg het vlees en de ajuinen toe als u de melding hoort. Roer regelmatig.
2cl olijfolie
Stap 3 /9
Bestrooi met bloem en meng goed.
1tl Bloem
Stap 4 /9
Overgiet met de bouillon en schraap over de bodem van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
55cl Gevogeltebouillon
Stap 5 /9
Doe de gepelde en fijngehakte look, de in blokjes gesneden tomaten en de bouquet garni in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer halverwege de kooktijd met een spatel.
250g Tomaten 6g Look 1tuiltje Gemengde kruiden
Stap 6 /9
Was en schil de aardappels en de wortels. Snijd de wortels in stukjes. Tourneer de artisjokken en snijd ze in 4 stukken.
200g Busselwortels 400g Aardappel 600g Poivrade artisjok
Stap 7 /9
Verwijder de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de stelen in stukjes.
100g Groene asperge
Stap 8 /9
Doe de aardappels, de artisjokken en de aspergestengels in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de aspergekopjes en wat peper en zout toe als u de melding hoort.
Zout
Stap 9 /9
Serveer met de geciseleerde bladpeterselie. `
6takje Bladpeterselie