Lamsragout met jonge groentjes
- Totale tijd 1u 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
1000 g Ontbeende lamsschouder
160 g Lente-ui
200 g Busselwortels
400 g Aardappel
600 g Poivrade artisjok
100 g Groene asperge
250 g Tomaten
6 g Look
55 cl Gevogeltebouillon
1 tl Bloem
2 cl olijfolie
1 tuiltje Gemengde kruiden
6 takje Bladpeterselie
Zout
Bereiding
Stap 1 /9
Snijd het groen van de ajuinen en verwijder de wortels. Snijd het vlees in stukjes.
Stap 2 /9
Doe de olijfolie in de kom van de keukenmachine met de gewone schijf. Druk op ‘Start’ zonder het deksel. Voeg het vlees en de ajuinen toe als u de melding hoort. Roer regelmatig.
Stap 3 /9
Bestrooi met bloem en meng goed.
Stap 4 /9
Overgiet met de bouillon en schraap over de bodem van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /9
Doe de gepelde en fijngehakte look, de in blokjes gesneden tomaten en de bouquet garni in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer halverwege de kooktijd met een spatel.
Stap 6 /9
Was en schil de aardappels en de wortels. Snijd de wortels in stukjes. Tourneer de artisjokken en snijd ze in 4 stukken.
Stap 7 /9
Verwijder de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de stelen in stukjes.
Stap 8 /9
Doe de aardappels, de artisjokken en de aspergestengels in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de aspergekopjes en wat peper en zout toe als u de melding hoort.
Stap 9 /9
Serveer met de geciseleerde bladpeterselie. `