Lamsragout met jonge groentjes
Moulinex
Recept door Moulinex

Lamsragout met jonge groentjes

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 57min
  • Voorbereidingstijd
    25min
  • Gaartijd
    1u 32min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 1500 g ontbeende lamsschouder

  • 240 g lente-uien

  • 400 g busselwortels

  • 600 g aardappels

  • 600 g poivrade artisjokken

  • 100 g groene asperges

  • 250 g tomaten

  • 6 g knoflookteentjes

  • 70 cl gevogeltebouillon

  • 20 g bloem

  • 2 cl olijfolie

  • 1 gemengde kruidenzakje

  • 10 takjes bladpeterselie

  • *Zout, peper

Bereiding

Stap 1 /11

*Snijd het groen van de ajuinen en verwijder de wortels. Snijd het vlees in stukjes.

  • 1500g ontbeende lamsschouder
  • 240g lente-uien

Stap 2 /11

Plaats de spindel in de kom van de keukenmachine en doe de olijfolie erbij. Druk op ‘Start’ zonder het deksel. Voeg het vlees en de ajuinen toe als u de melding hoort. Roer regelmatig.

  • 1500g ontbeende lamsschouder
  • 240g lente-uien
  • 2cl olijfolie

Stap 3 /11

*Bestrooi met bloem en meng goed.

  • 20g bloem

Stap 4 /11

*Overgiet met de bouillon en schraap over de bodem van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 70cl gevogeltebouillon

Stap 5 /11

*Snijd de tomaten in blokjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.

  • 250g tomaten
  • 6g knoflookteentjes

Stap 6 /11

*Doe de knoflook, de tomaten en het kruidentuiltje in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer halverwege de kooktijd met een spatel.

  • 250g tomaten
  • 6g knoflookteentjes
  • 1 gemengde kruidenzakje

Stap 7 /11

*Was en schil de aardappels en de wortels. Snijd de wortels in stukjes. Tourneer de artisjokken en snijd ze in 4 stukken.

  • 400g busselwortels
  • 600g aardappels
  • 600g poivrade artisjokken

Stap 8 /11

*Verwijder de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de stelen in stukjes.

  • 100g groene asperges

Stap 9 /11

*Doe alle groenten in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de aspergekopjes en wat peper en zout toe als u de melding hoort.

  • 400g busselwortels
  • 600g aardappels
  • 600g poivrade artisjokken
  • 100g groene asperges
  • 250g tomaten
  • 6g knoflookteentjes
  • *Zout, peper

Stap 10 /11

*Ciseleer de bladpeterselie.

  • 10 takjes bladpeterselie

Stap 11 /11

*Serveer met de geciseleerde bladpeterselie. `

  • 10 takjes bladpeterselie

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228