- Homepage
- Recipe Details Page
Lamsragout met jonge groentjes
- Totale tijd 1u 57min
- 25min
Voorbereidingstijd - 1u 32min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1500 g ontbeende lamsschouder
240 g lente-uien
400 g busselwortels
600 g aardappels
600 g poivrade artisjokken
100 g groene asperges
250 g tomaten
6 g knoflookteentjes
70 cl gevogeltebouillon
20 g bloem
2 cl olijfolie
1 gemengde kruidenzakje
10 takjes bladpeterselie
*Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /11
*Snijd het groen van de ajuinen en verwijder de wortels. Snijd het vlees in stukjes.
1500g ontbeende lamsschouder 240g lente-uien
Stap 2 /11
Plaats de spindel in de kom van de keukenmachine en doe de olijfolie erbij. Druk op ‘Start’ zonder het deksel. Voeg het vlees en de ajuinen toe als u de melding hoort. Roer regelmatig.
1500g ontbeende lamsschouder 240g lente-uien 2cl olijfolie
Stap 3 /11
*Bestrooi met bloem en meng goed.
20g bloem
Stap 4 /11
*Overgiet met de bouillon en schraap over de bodem van de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
70cl gevogeltebouillon
Stap 5 /11
*Snijd de tomaten in blokjes. Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
250g tomaten 6g knoflookteentjes
Stap 6 /11
*Doe de knoflook, de tomaten en het kruidentuiltje in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Roer halverwege de kooktijd met een spatel.
250g tomaten 6g knoflookteentjes 1 gemengde kruidenzakje
Stap 7 /11
*Was en schil de aardappels en de wortels. Snijd de wortels in stukjes. Tourneer de artisjokken en snijd ze in 4 stukken.
400g busselwortels 600g aardappels 600g poivrade artisjokken
Stap 8 /11
*Verwijder de kopjes van de asperges en houd apart. Snijd de stelen in stukjes.
100g groene asperges
Stap 9 /11
*Doe alle groenten in de kom. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de aspergekopjes en wat peper en zout toe als u de melding hoort.
400g busselwortels 600g aardappels 600g poivrade artisjokken 100g groene asperges 250g tomaten 6g knoflookteentjes *Zout, peper
Stap 10 /11
*Ciseleer de bladpeterselie.
10 takjes bladpeterselie
Stap 11 /11
*Serveer met de geciseleerde bladpeterselie. `
10 takjes bladpeterselie