Lactosevrije koningscake
Moulinex
Recept door Moulinex

Lactosevrije koningscake

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 27min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    37min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 220 g Geblancheerde amandelen

  • 70 g Vegan boter

  • 110 g Bruine suiker

  • 10 g Maïsbloem

  • 2 el Amandelmelk

  • 1 el Appelcompote

  • 1 tl Amandelextract

  • 1 tl Vanille-extract

  • 2 Rol bladerdeeg

  • 1 Volledige amandel of boon (een kleinigheidje)

  • Voor het glazuur

  • 1.5 tl Ahornstroop

  • 3 tl Amandelmelk

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de geblancheerde amandelen in de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’ Zet de gemalen amandelen opzij.

  • 220g Geblancheerde amandelen
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /7

Vervang het hulpstuk voor kneden/malen door de garde. Voeg de in stukken gesneden boter en de bruine suiker toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’

  • 70g Vegan boter
  • 110g Bruine suiker

Stap 3 /7

Voeg de gemalen amandelen, maïsbloem, amandelmelk, compote en amandel- en vanille-extracten toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’ Doe het mengsel in een spuitzak.

  • 220g Geblancheerde amandelen
  • 10g Maïsbloem
  • 2el Amandelmelk
  • 1tl Amandelextract
  • 1tl Vanille-extract

Stap 4 /7

Leg bakpapier op de bakplaat. Leg het eerste vel bladerdeeg. Spuit het mengsel op het bladerdeeg, laat een rand van 2 tot 3 cm vrij. Leg de amandel of boon op het mengsel.

Stap 5 /7

Maak de randen van het deeg vochtig met een borstel. Bedek met het tweede vel bladerdeeg. Gebruik de ‘chiqueter’-techniek: sluit de randen door met je wijsvinger druk te zetten terwijl je met een mes duwt om een gekartelde rand te krijgen. Prik met een tandenstoker een gat in de bovenkant van de cake.

Stap 6 /7

Meng de ahornsuikerstroop en de melk in een kom. Borstel de cake en teken er vervolgens een patroon in met de punt van een mes. Zet de cake gedurende 30 minuten in de koelkast.

  • 1.5tl Ahornstroop
  • 3tl Amandelmelk

Stap 7 /7

De oven voorverwarmen tot 180°C. Haal de cake uit de koelkast en bak gedurende 30 minuten.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228