- Homepage
- Recipe Details Page
Lactosevrije koningscake
- Totale tijd 1u 27min
- 20min
Voorbereidingstijd - 37min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
220 g Geblancheerde amandelen
70 g Vegan boter
110 g Bruine suiker
10 g Maïsbloem
2 el Amandelmelk
1 el Appelcompote
1 tl Amandelextract
1 tl Vanille-extract
2 Rol bladerdeeg
1 Volledige amandel of boon (een kleinigheidje)
Voor het glazuur
1.5 tl Ahornstroop
3 tl Amandelmelk
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de geblancheerde amandelen in de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’ Zet de gemalen amandelen opzij.
220g Geblancheerde amandelen
Kneed- & hakmes
Stap 2 /7
Vervang het hulpstuk voor kneden/malen door de garde. Voeg de in stukken gesneden boter en de bruine suiker toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’
70g Vegan boter 110g Bruine suiker
Stap 3 /7
Voeg de gemalen amandelen, maïsbloem, amandelmelk, compote en amandel- en vanille-extracten toe. Vergrendel het deksel met de stop en druk op ‘Start’ Doe het mengsel in een spuitzak.
220g Geblancheerde amandelen 10g Maïsbloem 2el Amandelmelk 1tl Amandelextract 1tl Vanille-extract
Stap 4 /7
Leg bakpapier op de bakplaat. Leg het eerste vel bladerdeeg. Spuit het mengsel op het bladerdeeg, laat een rand van 2 tot 3 cm vrij. Leg de amandel of boon op het mengsel.
Stap 5 /7
Maak de randen van het deeg vochtig met een borstel. Bedek met het tweede vel bladerdeeg. Gebruik de ‘chiqueter’-techniek: sluit de randen door met je wijsvinger druk te zetten terwijl je met een mes duwt om een gekartelde rand te krijgen. Prik met een tandenstoker een gat in de bovenkant van de cake.
Stap 6 /7
Meng de ahornsuikerstroop en de melk in een kom. Borstel de cake en teken er vervolgens een patroon in met de punt van een mes. Zet de cake gedurende 30 minuten in de koelkast.
1.5tl Ahornstroop 3tl Amandelmelk
Stap 7 /7
De oven voorverwarmen tot 180°C. Haal de cake uit de koelkast en bak gedurende 30 minuten.