Lactosevrije driekoningentaart
- Totale tijd 1u 27min
- 20min
Voorbereidingstijd - 37min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
220 g Gepelde amandelen
70 g Vegan boter
110 g Bruine suiker
10 g Maizena
2 el Amandelmelk
1 el Appelmoes
1 tl Amandelextract
1 tl Vanille-extract
2 Rollen bladerdeeg
1 Volledige amandel of boon
1.5 tl Esdoornsiroop
3 tl Amandelmelk
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de gepelde amandelen in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Zet het amandelpoeder aan de kant.
Stap 2 /7
Vervang het kneed-/breekmes door de klopper. Voeg de in stukjes gesneden boter en de bruine suiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Voeg de amandelpoeder, de maizena, de amandelmelk, de moes, het amandelextract en de vanille toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Giet de crème in een spuitzak.
Stap 4 /7
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het eerste vel bladerdeeg uit. Spuit de crème op de bladerdeeg en laat 2-3 cm ruimte vrij aan de randen. Doe de amandel of de boon in de crème.
Stap 5 /7
Maak de deegranden nat met een kwastje. Dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk met uw wijsvinger op de randen om de taart dicht te maken en snijd met een mes om een gekartelde rand te krijgen. Prik met een tandenstoker in de bovenkant van de taart.
Stap 6 /7
Meng de esdoornsiroop en de melk in een kom. Smeer de taart in met een kwastje en maak vervolgens motieven met een mespunt. Zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast.
Stap 7 /7
Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de taart uit de koelkast en zet 30 minuten in de oven.