Lactosevrije driekoningentaart - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Lactosevrije driekoningentaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 27min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    37min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 220 g Gepelde amandelen

  • 70 g Vegan boter

  • 110 g Bruine suiker

  • 10 g Maizena

  • 2 el Amandelmelk

  • 1 el Appelmoes

  • 1 tl Amandelextract

  • 1 tl Vanille-extract

  • 2 Rollen bladerdeeg

  • 1 Volledige amandel of boon

  • 1.5 tl Esdoornsiroop

  • 3 tl Amandelmelk

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /7

Doe de gepelde amandelen in de kom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Zet het amandelpoeder aan de kant.

  • 220g Gepelde amandelen
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /7

Vervang het kneed-/breekmes door de klopper. Voeg de in stukjes gesneden boter en de bruine suiker toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 70g Vegan boter
  • 110g Bruine suiker

Stap 3 /7

Voeg de amandelpoeder, de maizena, de amandelmelk, de moes, het amandelextract en de vanille toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Giet de crème in een spuitzak.

  • 220g Gepelde amandelen
  • 10g Maizena
  • 2el Amandelmelk
  • 1tl Amandelextract
  • 1tl Vanille-extract

Stap 4 /7

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het eerste vel bladerdeeg uit. Spuit de crème op de bladerdeeg en laat 2-3 cm ruimte vrij aan de randen. Doe de amandel of de boon in de crème.

Stap 5 /7

Maak de deegranden nat met een kwastje. Dek af met het tweede vel bladerdeeg. Druk met uw wijsvinger op de randen om de taart dicht te maken en snijd met een mes om een gekartelde rand te krijgen. Prik met een tandenstoker in de bovenkant van de taart.

Stap 6 /7

Meng de esdoornsiroop en de melk in een kom. Smeer de taart in met een kwastje en maak vervolgens motieven met een mespunt. Zet de taart gedurende 30 minuten in de koelkast.

  • 1.5tl Esdoornsiroop
  • 3tl Amandelmelk

Stap 7 /7

Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de taart uit de koelkast en zet 30 minuten in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228