Laagjestaart met biet
Moulinex
Recept door Moulinex

Laagjestaart met biet

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 1u 43min
  • Voorbereidingstijd
    40min
  • Gaartijd
    33min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

4 personen

  • 100 g Gekookte rode biet

  • 120 g Verse geitenkaas

  • Sap van een halve limoen

  • Zout, peper

  • 10 cl Volle vloeibare room

  • 80 g Boter

  • 160 g Bloem

  • 2 snuifje Zout

  • 8 cl Water

  • 2 el Roomkaas, bv. Philadelphia®

  • 2 Radijs

  • Basilicum

  • Zout, peper

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Gebakset
    Gebakset

Bereiding

Stap 1 /8

Snijd de boter in stukken.

Stap 2 /8

Doe de bloem, de boter, het zout en het water in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Schraap het deeg samen en maak er een bol van.

  • 80g Boter
  • 160g Bloem
  • 2snuifje Zout
  • 8cl Water
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /8

Verwarm de oven voor op 180 °C. Spreid het deeg met de deegrol uit op een vel bakpapier tot een dikte van 3 mm. Snijd er een grote cirkel uit en dan een kleinere in deze cirkel zodat je een ring krijgt. Kneed het overgebleven deeg samen en herhaal dit op een ander vel bakpapier. Prik in de ringen met een vork. Leg ze op een bakplaat en bak ze gedurende 25 minuten. Als het deeg begint te zwellen, plaats je er een klein rooster bovenop.

Stap 4 /8

Snijd de rode biet in stukjes. Doe de rode biet, de geitenkaas, de limoen, het zout en de peper in de kom van de keukenrobot met het Ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Schraap het mengsel langs de randen, Vergrendel het deksel met de dop en druk opnieuw op 'Start'.

  • 100g Gekookte rode biet
  • 120g Verse geitenkaas
  • Sap van een halve limoen
  • Zout, peper
  • Ultrablade hakmes

Stap 5 /8

Plaats de kom 30 minuten in de koelkast. Voeg de vloeibare room toe aan de kom van de keukenrobot met de garde. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Stop zodra de slagroom stevig opgeklopt is.

  • 10cl Volle vloeibare room
  • Gebakset

Stap 6 /8

Meng het mengsel van rode biet voorzichtig onder de opgeklopte room zodat het stevig blijft en breng het op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Stap 7 /8

Doe de roomkaas in een spuitzak met een geribbelde spuitmond. Was de radijzen en snijd ze in plakjes.

  • 2el Roomkaas, bv. Philadelphia®
  • 2 Radijs

Stap 8 /8

Spuit toefjes bietenroom op een taartlaag. Leg er een tweede taartlaag op en herhaal dit twee keer. Versier de taart met toefjes roomkaas, radijs en basilicum. Breng op smaak met peper en zout.

  • 2 Radijs
  • bladje Basilicum
  • Zout, peper

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228