- Homepage
- Recipe Details Page
Laagjestaart met biet
- Totale tijd 1u 43min
- 40min
Voorbereidingstijd - 33min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
100 g Gekookte rode biet
120 g Verse geitenkaas
Sap van een halve limoen
Zout, peper
10 cl Volle vloeibare room
80 g Boter
160 g Bloem
2 snuifje Zout
8 cl Water
2 el Roomkaas, bv. Philadelphia®
2 Radijs
Basilicum
Zout, peper
Accessoires
Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes Gebakset
Bereiding
Stap 1 /8
Snijd de boter in stukken.
Stap 2 /8
Doe de bloem, de boter, het zout en het water in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Schraap het deeg samen en maak er een bol van.
80g Boter 160g Bloem 2snuifje Zout 8cl Water
Kneed- & hakmes
Stap 3 /8
Verwarm de oven voor op 180 °C. Spreid het deeg met de deegrol uit op een vel bakpapier tot een dikte van 3 mm. Snijd er een grote cirkel uit en dan een kleinere in deze cirkel zodat je een ring krijgt. Kneed het overgebleven deeg samen en herhaal dit op een ander vel bakpapier. Prik in de ringen met een vork. Leg ze op een bakplaat en bak ze gedurende 25 minuten. Als het deeg begint te zwellen, plaats je er een klein rooster bovenop.
Stap 4 /8
Snijd de rode biet in stukjes. Doe de rode biet, de geitenkaas, de limoen, het zout en de peper in de kom van de keukenrobot met het Ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Schraap het mengsel langs de randen, Vergrendel het deksel met de dop en druk opnieuw op 'Start'.
100g Gekookte rode biet 120g Verse geitenkaas Sap van een halve limoen Zout, peper
Ultrablade hakmes
Stap 5 /8
Plaats de kom 30 minuten in de koelkast. Voeg de vloeibare room toe aan de kom van de keukenrobot met de garde. Vergrendel het deksel met de dop en druk op 'Start'. Stop zodra de slagroom stevig opgeklopt is.
10cl Volle vloeibare room
Gebakset
Stap 6 /8
Meng het mengsel van rode biet voorzichtig onder de opgeklopte room zodat het stevig blijft en breng het op smaak met peper en zout. Doe het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond.
Stap 7 /8
Doe de roomkaas in een spuitzak met een geribbelde spuitmond. Was de radijzen en snijd ze in plakjes.
2el Roomkaas, bv. Philadelphia® 2 Radijs
Stap 8 /8
Spuit toefjes bietenroom op een taartlaag. Leg er een tweede taartlaag op en herhaal dit twee keer. Versier de taart met toefjes roomkaas, radijs en basilicum. Breng op smaak met peper en zout.
2 Radijs bladje Basilicum Zout, peper