Kulich - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kulich

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 6u
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2u 20min
  • Afkoeltijd
    3u 30min

Ingrediënten

6 personen

  • 2 el tarwebloem

  • 15 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

  • 10 g droge gist

  • 1 el suiker

  • 480 g tarwebloem

  • 100 g boter

  • 1 citroen

  • 150 g suiker

  • 1 ei

  • 2 (voor de hollandaisesaus)

  • 2 snuifje zout

  • 10 cl zure room (20 % vetgehalte)

  • 20 g vanillesuiker

  • 1 eiwit

  • 100 g poedersuiker

  • 150 g rozijnen

  • 100 g gekonfijt fruit

  • 3 cl plantaardige olie

  • 8 cl water

  • 120 g poedersuiker

  • 1 cl citroensap

  • 1 appelsienschil

  • 2 cl rum

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Dough Hook
    Dough Hook

Bereiding

Stap 1 /15

Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, bloem en gist op in de melk. Laat 12-15 minuten staan.

  • 2el tarwebloem
  • 15cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
  • 10g droge gist
  • 1el suiker

Stap 2 /15

Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.

  • 480g tarwebloem

Stap 3 /15

Smelt de boter in een stoofpan.

  • 100g boter

Stap 4 /15

Rasp de citroenzeste op een fijne rasp. Gebruik enkel het gele gedeelte.

  • 1 citroen

Stap 5 /15

Doe het ei, de eierdooiers, de vanillesuiker, de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 150g suiker
  • 1 ei
  • 2 (voor de hollandaisesaus)
  • 2snuifje zout
  • Flex Whisk

Stap 6 /15

Kook de gekonfijte vruchten en rozijnen gedurende 10 minuten. Droog ze vervolgens met keukenpapier.

  • 150g rozijnen
  • 100g gekonfijt fruit

Stap 7 /15

Doe het melkmengsel (melk, gist, bloem, suiker) en vervolgens de citroenzeste en de zure room in de mengkom met de geklopte eieren. Druk op 'Start'.

  • 10cl zure room (20 % vetgehalte)
  • Dough Hook

Stap 8 /15

Bestrijk het deeg met olie en laat het 2 uur op een warme plaats staan.

  • 3cl plantaardige olie

Stap 9 /15

Voeg de rozijnen en de gekonfijte vruchten toe aan het deeg.

Stap 10 /15

Verdeel het deeg in 2 delen. Doe de Kuliches in de bakvorm en laat 1-1,5 uur staan.

Stap 11 /15

Bak de cakejes gedurende 60 minuten op 180 graden. Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden en bak nog 20-30 minuten.

Stap 12 /15

Giet water in een steelpan. Doe er de suiker en de zeste bij. Kook de siroop 15-20 minuten op laag vuur. Laat afkoelen en giet er de rum bij. Leg de afgewerkte cakejes een paar seconden in de siroop. Herhaal de stappen.

  • 8cl water
  • 120g poedersuiker
  • 1cl citroensap
  • 1 appelsienschil
  • 2cl rum

Stap 13 /15

Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’ en zet aan de kant.

  • 1 eiwit
  • Flex Whisk

Stap 14 /15

Voeg de poedersuiker toe aan het eimengsel. Druk op 'Start'.

  • 100g poedersuiker
  • Flex Whisk

Stap 15 /15

Giet het suiker-eimengsel over de cakejes.

  • 1 eiwit
  • 100g poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228