- Homepage
- Recipe Details Page
Kulich
- Totale tijd 6u
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u 20min
Gaartijd - 3u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
2 el tarwebloem
15 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
10 g droge gist
1 el suiker
480 g tarwebloem
100 g boter
1 citroen
150 g suiker
1 ei
2 (voor de hollandaisesaus)
2 snuifje zout
10 cl zure room (20 % vetgehalte)
20 g vanillesuiker
1 eiwit
100 g poedersuiker
150 g rozijnen
100 g gekonfijt fruit
3 cl plantaardige olie
8 cl water
120 g poedersuiker
1 cl citroensap
1 appelsienschil
2 cl rum
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /15
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, bloem en gist op in de melk. Laat 12-15 minuten staan.
2el tarwebloem 15cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte) 10g droge gist 1el suiker
Stap 2 /15
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
480g tarwebloem
Stap 3 /15
Smelt de boter in een stoofpan.
100g boter
Stap 4 /15
Rasp de citroenzeste op een fijne rasp. Gebruik enkel het gele gedeelte.
1 citroen
Stap 5 /15
Doe het ei, de eierdooiers, de vanillesuiker, de suiker en het zout in de mengkom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
150g suiker 1 ei 2 (voor de hollandaisesaus) 2snuifje zout 10cl zure room (20 % vetgehalte)
Flex Whisk
Stap 6 /15
Kook de gekonfijte vruchten en rozijnen gedurende 10 minuten. Droog ze vervolgens met keukenpapier.
150g rozijnen 100g gekonfijt fruit
Stap 7 /15
Doe het melkmengsel (melk, gist, bloem, suiker) en vervolgens de citroenzeste en de zure room in de mengkom met de geklopte eieren. Druk op 'Start'.
10cl zure room (20 % vetgehalte)
Dough Hook
Stap 8 /15
Bestrijk het deeg met olie en laat het 2 uur op een warme plaats staan.
3cl plantaardige olie
Stap 9 /15
Voeg de rozijnen en de gekonfijte vruchten toe aan het deeg.
Stap 10 /15
Verdeel het deeg in 2 delen. Doe de Kuliches in de bakvorm en laat 1-1,5 uur staan.
Stap 11 /15
Bak de cakejes gedurende 60 minuten op 180 graden. Verlaag de oventemperatuur tot 160 graden en bak nog 20-30 minuten.
Stap 12 /15
Giet water in een steelpan. Doe er de suiker en de zeste bij. Kook de siroop 15-20 minuten op laag vuur. Laat afkoelen en giet er de rum bij. Leg de afgewerkte cakejes een paar seconden in de siroop. Herhaal de stappen.
8cl water 120g poedersuiker 1cl citroensap 1 appelsienschil 2cl rum
Stap 13 /15
Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenrobot. Druk op ‘Start’ en zet aan de kant.
1 eiwit
Flex Whisk
Stap 14 /15
Voeg de poedersuiker toe aan het eimengsel. Druk op 'Start'.
100g poedersuiker
Flex Whisk
Stap 15 /15
Giet het suiker-eimengsel over de cakejes.
1 eiwit 100g poedersuiker