Kruidige kippakketjes
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
200 g Kipfilet
80 g Ajuin
4 cl Olijfolie
1 tl Kerrie(poeder)
1 snuifje Gemalen gember
8 cl Tomatenpuree
8 takje Koriander
4 bladje Vellen brickdeeg
60 g Eiwitten
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de gepelde en in vier gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olie en de kruiden toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /10
Snijd de kip in kleine blokjes. Doe ze in de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /10
Voeg de tomatenpuree toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /10
Snijd de koriander op een plank met een mes. Doe de gehakte koriander in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /10
Verdeel elk vel brickdeeg in vier repen.
Stap 7 /10
Leg een klein beetje vulling aan één kant.
Stap 8 /10
Vouw tot aan het uiteinde van het reepje deeg om een driehoek te vormen. Maak het deeg dicht met een beetje eiwit. Doe hetzelfde met de andere reepjes deeg.
Stap 9 /10
Laat 5 minuten bakken op een hoog vuur in een pan met een beetje olie of zet in de oven op 150°C (th. 5) op een bakplaat met bakpapier gedurende 15 minuten.
Stap 10 /10
Dien onmiddellijk op.