- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Kroketten met rijst en mozzarella
Kroketten met rijst en mozzarella
- Totale tijd 58min
- 20minVoorbereidingstijd 
- 38minGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Ingrediënten
6 personen
- 300 g Arboriorijst 
- 25 g Sjalotten 
- 10 cl Olijfolie 
- 8 cl Witte wijn 
- 10 cl Tomatenpuree 
- 90 cl Gevogeltebouillon 
- 125 g Mozzarella 
- Zout 
- 30 g Parmezaanse kaas 
- 100 g Paneermeel 
- 100 g Bloem 
- 2 Eieren 
Accessoires
- Ultrablade hakmes 
- Menger 
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
Stap 3 /9
Voeg de gevogeltebouillon en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Laat de rijst afkoelen in een kom. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /9
Klop het ei in een aparte kom en meng met de Parmezaanse kaas.
Stap 6 /9
Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Maak rijstballetjes door een stukje mozzarella in het midden te leggen.
Stap 7 /9
Haal elk bolletje door de bloem, de geklopte eieren en het paneermeel.
Stap 8 /9
Laat ze 5 minuten bakken in een frituurpan op 180°C. De kroketten moeten mooi goudbruin zijn.
Stap 9 /9
Dien op.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
