- Homepage
- Recipe Details Page
Kroketten met rijst en mozzarella
- Totale tijd 58min
- 20min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g Arboriorijst
25 g Sjalotten
10 cl Olijfolie
8 cl Witte wijn
10 cl Tomatenpuree
90 cl Gevogeltebouillon
125 g Mozzarella
Zout
30 g Parmezaanse kaas
100 g Paneermeel
100 g Bloem
2 Eieren
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 2 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
300g Arboriorijst 10cl Olijfolie 8cl Witte wijn
Menger
Stap 3 /9
Voeg de gevogeltebouillon en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
10cl Tomatenpuree 90cl Gevogeltebouillon Zout
Menger
Stap 4 /9
Laat de rijst afkoelen in een kom. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /9
Klop het ei in een aparte kom en meng met de Parmezaanse kaas.
30g Parmezaanse kaas 2 Eieren
Stap 6 /9
Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Maak rijstballetjes door een stukje mozzarella in het midden te leggen.
125g Mozzarella
Stap 7 /9
Haal elk bolletje door de bloem, de geklopte eieren en het paneermeel.
100g Paneermeel 100g Bloem 2 Eieren
Stap 8 /9
Laat ze 5 minuten bakken in een frituurpan op 180°C. De kroketten moeten mooi goudbruin zijn.
Stap 9 /9
Dien op.