Kroketten met rijst en mozzarella
- Totale tijd 58min
- 20min
Voorbereidingstijd - 38min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
300 g Arboriorijst
25 g Sjalotten
10 cl Olijfolie
8 cl Witte wijn
10 cl Tomatenpuree
90 cl Gevogeltebouillon
125 g Mozzarella
Zout
30 g Parmezaanse kaas
100 g Paneermeel
100 g Bloem
2 Eieren
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Doe de in grote stukken gesneden en gepelde sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /9
Vervang het mes door de menger. Voeg de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
Stap 3 /9
Voeg de gevogeltebouillon en de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /9
Laat de rijst afkoelen in een kom. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /9
Klop het ei in een aparte kom en meng met de Parmezaanse kaas.
Stap 6 /9
Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm. Maak rijstballetjes door een stukje mozzarella in het midden te leggen.
Stap 7 /9
Haal elk bolletje door de bloem, de geklopte eieren en het paneermeel.
Stap 8 /9
Laat ze 5 minuten bakken in een frituurpan op 180°C. De kroketten moeten mooi goudbruin zijn.
Stap 9 /9
Dien op.