Krokante groentesalade in een bokaal
- Totale tijd 24min
- 20min
Voorbereidingstijd - 4min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
320 g Groene paprika
320 g Rode paprika
300 g Wortels
135 g Radijsjes
150 g Gekookte kikkererwten
40 g Veldsla
15 g Mosterd
2 cl Appelciderazijn
6 cl Koolzaadolie
Zout, peper
Accessoires
Snij/rasp- accessoire
Bereiding
Stap 1 /8
Plaats de groentensnijder met de schijf om fijn te raspen in de kom van de keukenmachine. Leg er de gewassen radijzen in, samen met de gewassen en doormidden gesneden paprika zonder zaadlijsten. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /8
Zet apart in een kommetje.
Stap 3 /8
Plaats de groentensnijder met de schijf om te raspen in de kom van de keukenmachine. Voeg de gepelde wortels zonder de uiteinden toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 4 /8
Zet apart in een kommetje.
Stap 5 /8
Meng de olie, de mosterd en de azijn in een apart kommetje. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6 /8
Doe in elke bokaal een laagje wortels, paprika en kikkererwten. Strooi er de zonnebloempitten overheen en giet de vinaigrette erbij.
Stap 7 /8
Voeg een beetje veldsla toe en sluit de bokalen.
Stap 8 /8
Schud bij het serveren door elkaar.