*Crispy fried courgettes
- Totale tijd 20min
- 10min
Voorbereidingstijd - 10min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
600 g Middelgrote courgettes (ongeveer 3 stuks)
75 g Patentbloem
3 Eieren
3 el Olijfolie
1 snuifje Zout
150 g Paneermeel
Bereiding
Stap 1 /7
Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 5 mm dik.
Stap 2 /7
Maak drie borden klaar voor het paneren: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met het paneermeel. Breng de bloem en het paneermeel op smaak met zout en peper. Haal elk courgetteplakje door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tot slot door het paneermeel, en zorg ervoor dat elk plakje goed bedekt is. Doe desgewenst een beetje olie op de courgettechips voor een krokantere textuur.
Stap 3 /7
Leg de courgetteplakjes in het apparaat voorzien van de plaat en zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen.
Stap 4 /7
Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 5 /7
Herhaal dit tot alle courgettes zijn gebakken. Schud tijdens het bereidingsproces een of twee keer met de plaat zodat de chips gelijkmatig garen.
Stap 6 /7
Haal de courgettechips uit het apparaat zodra ze goudbruin en knapperig zijn. Serveer warm.
Stap 7 /7
Serveer ze met sausjes zoals ketchup, tomatensaus of bieslooksaus.