Krokante bloemkool op Indiase wijze
Moulinex
Recept door Moulinex

Krokante bloemkool op Indiase wijze

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 1u 7min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    57min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 2 el Olijfolie

  • 2 el Kruiden (komijn, kurkuma, garam masala)

  • 2 Look

  • 1 Rode ajuin

  • 600 g Bloemkool

  • 2 el Tomatenconcentraat

  • 30 cl Groentebouillon

  • 15 cl Tomatensaus

  • 4 el Citroensap

  • 2 el Zetmeel

  • 15 cl Kokosmelk

Bereiding

Stap 1 /10

Maak de ingrediënten klaar.

  • 2el Olijfolie
  • 2el Kruiden (komijn, kurkuma, garam masala)
  • 2 Look
  • 1 Rode ajuin
  • 600g Bloemkool
  • 2el Tomatenconcentraat
  • 30cl Groentebouillon
  • 15cl Tomatensaus
  • 4el Citroensap
  • 2el Zetmeel
  • 15cl Kokosmelk

Stap 2 /10

Hak de ajuin fijn.

  • 1 Rode ajuin

Stap 3 /10

Doe de olie, de look en de ajuin in de pan.

  • 2el Olijfolie
  • 2 Look
  • 1 Rode ajuin

Stap 4 /10

Voeg de kruiden toe. Laat 2 minuten bakken.

  • 2el Kruiden (komijn, kurkuma, garam masala)

Stap 5 /10

Voeg de bloemkool toe. Laat 10 minuten bakken.

  • 600g Bloemkool

Stap 6 /10

Voeg het tomatenconcentraat en de bouillon toe.

  • 2el Tomatenconcentraat
  • 30cl Groentebouillon

Stap 7 /10

Voeg de tomatensaus en het citroensap toe.

  • 15cl Tomatensaus
  • 4el Citroensap

Stap 8 /10

Voeg de maïszetmeel toe en breng aan de kook.

  • 2el Zetmeel

Stap 9 /10

Laat 45 minuten stoven.

Stap 10 /10

Overgiet met kokosmelk. Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228