Kramiek
Moulinex
Recept door Moulinex

Kramiek

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 14u 37min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    47min
  • Afkoeltijd
    13u 30min

Ingrediënten

4 personen

  • 13 cl Halfvolle melk

  • 1 zakje Verse bakkersgist

  • 350 g Bloem

  • 1 tl Zout

  • 1 Ei

  • 60 g Suiker

  • 1 zakje Vanillesuiker

  • 70 g Boter

  • 120 g Rozijnen

  • 1 Ei

  • 60 g Parelsuiker (eventueel)

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /10

Doe de melk en de gist de dag tevoren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 13cl Halfvolle melk
  • 1zakje Verse bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /10

Voeg de bloem, het zout, het ei, de suiker, de vanillesuiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.

  • 350g Bloem
  • 1tl Zout
  • 1 Ei
  • 60g Suiker
  • 1zakje Vanillesuiker
  • 70g Boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /10

Haal het deeg eruit en voeg de rozijnen toe. Maak een deegbol. Doe de bol in een aparte kom en dek af met huishoudfolie.

  • 120g Rozijnen

Stap 4 /10

Laat 12 uur rusten in de koelkast.

Stap 5 /10

Maak hierna 8 bolletjes van het deeg. Leg het deeg in een cakevorm.

Stap 6 /10

Laat gedurende 1uur 30 rusten op een tochtvrije plaats.

Stap 7 /10

Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).

Stap 8 /10

Klop een ei. Smeer het over de brioche. Bedek met parelsuiker.

  • 1 Ei
  • 60g Parelsuiker (eventueel)

Stap 9 /10

Zet 40 minuten in de oven.

Stap 10 /10

Laat het afkoelen alvorens te serveren.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228