Kramiek
- Totale tijd 14u 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 13u 30min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
13 cl Halfvolle melk
1 zakje Verse bakkersgist
350 g Bloem
1 tl Zout
1 Ei
60 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
70 g Boter
120 g Rozijnen
1 Ei
60 g Parelsuiker (eventueel)
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de melk en de gist de dag tevoren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /10
Voeg de bloem, het zout, het ei, de suiker, de vanillesuiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.
Stap 3 /10
Haal het deeg eruit en voeg de rozijnen toe. Maak een deegbol. Doe de bol in een aparte kom en dek af met huishoudfolie.
Stap 4 /10
Laat 12 uur rusten in de koelkast.
Stap 5 /10
Maak hierna 8 bolletjes van het deeg. Leg het deeg in een cakevorm.
Stap 6 /10
Laat gedurende 1uur 30 rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 8 /10
Klop een ei. Smeer het over de brioche. Bedek met parelsuiker.
Stap 9 /10
Zet 40 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Laat het afkoelen alvorens te serveren.