- Homepage
- Recipe Details Page
Kramiek
- Totale tijd 14u 37min
- 20min
Voorbereidingstijd - 47min
Gaartijd - 13u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
13 cl Halfvolle melk
1 zakje Verse bakkersgist
350 g Bloem
1 tl Zout
1 Ei
60 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
70 g Boter
120 g Rozijnen
1 Ei
60 g Parelsuiker (eventueel)
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Doe de melk en de gist de dag tevoren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13cl Halfvolle melk 1zakje Verse bakkersgist
Kneed- & hakmes
Stap 2 /10
Voeg de bloem, het zout, het ei, de suiker, de vanillesuiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.
350g Bloem 1tl Zout 1 Ei 60g Suiker 1zakje Vanillesuiker 70g Boter
Kneed- & hakmes
Stap 3 /10
Haal het deeg eruit en voeg de rozijnen toe. Maak een deegbol. Doe de bol in een aparte kom en dek af met huishoudfolie.
120g Rozijnen
Stap 4 /10
Laat 12 uur rusten in de koelkast.
Stap 5 /10
Maak hierna 8 bolletjes van het deeg. Leg het deeg in een cakevorm.
Stap 6 /10
Laat gedurende 1uur 30 rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 7 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 8 /10
Klop een ei. Smeer het over de brioche. Bedek met parelsuiker.
1 Ei 60g Parelsuiker (eventueel)
Stap 9 /10
Zet 40 minuten in de oven.
Stap 10 /10
Laat het afkoelen alvorens te serveren.