Koolpakketjes - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Koolpakketjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    40min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 7 bladje Groene kool

  • 80 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 80 g Wortels

  • 70 g Rapen

  • 40 g Selderijstengels

  • 2 el Olijfolie

  • 100 g Bulgur

  • 80 cl Kippenfond

  • 1 Ei

  • 5 g Grove mosterd à l'ancienne

  • 3 takje Bladpeterselie

  • 30 g Rozijnen

  • Zout, peper

  • Water

  • 400 g Tomatenpuree

  • 1 tl Gehakte dragon

  • 20 cl Kippenfond

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger
  • Stoommandje
    Stoommandje

Bereiding

Stap 1 /15

Giet water met een snufje zout in een grote pot. Laat 6 koolbladeren gedurende 8 minuten blancheren. Laat snel afkoelen in een koudwaterbad.

  • 7bladje Groene kool
  • Zout, peper
  • Water

Stap 2 /15

Schil de raap. Snijd de wortel, de raap en de selderijstengel in blokjes en zet aan de kant.

  • 80g Wortels
  • 70g Rapen
  • 40g Selderijstengels

Stap 3 /15

Doe de ui in kwartjes en de knoflook in de kom. Bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Ajuin
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Stap 4 /15

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen van de kom.

Stap 5 /15

Voeg de wortel, de raap, de selderstengel en de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.

  • 80g Wortels
  • 70g Rapen
  • 40g Selderijstengels
  • 2el Olijfolie
  • Menger

Stap 6 /15

Rol het resterende koolblad op en hak het fijn.

  • 7bladje Groene kool

Stap 7 /15

Voeg het gesneden koolblad, de bulgur, het zout, de peper en de gevogeltefond toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Bulgur
  • 80cl Kippenfond
  • Zout, peper
  • Menger

Stap 8 /15

Giet de bereiding af en laat ze in een kom 10 minuten afkoelen.

  • 80g Ajuin
  • 3g Look
  • 80g Wortels
  • 70g Rapen
  • 40g Selderijstengels

Stap 9 /15

Voeg het ei, de mosterd, de gehakte peterselie en de rozijnen toe aan de bereiding. Meng goed om een homogene vulling te krijgen.

  • 1 Ei
  • 5g Grove mosterd à l'ancienne
  • 3takje Bladpeterselie
  • 30g Rozijnen

Stap 10 /15

Leg een koolblad op een schone vaatdoek en leg er twee grote soeplepels van de vulling op.

Stap 11 /15

Maak het koolblad dicht en leg het in het stoommandje. Herhaal met alle andere koolbladen.

Stap 12 /15

Spoel de kom uit en bevestig de mengstaaf. Voeg de tomatenpuree, de dragon en de gevogeltefond toe.

  • 400g Tomatenpuree
  • 1tl Gehakte dragon
  • 20cl Kippenfond

Stap 13 /15

Plaats het stoommandje met de gevulde koolbladen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Stoommandje

Stap 14 /15

Leg de gevulde koolbladen in een schaal en bestrijk ze met de tomatensaus.

Stap 15 /15

Dien onmiddellijk op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228