- Homepage
- Recipe Details Page
Koolpakketjes
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
7 bladje Groene kool
80 g Ajuin
3 g Look
80 g Wortels
70 g Rapen
40 g Selderijstengels
2 el Olijfolie
100 g Bulgur
80 cl Kippenfond
1 Ei
5 g Grove mosterd à l'ancienne
3 takje Bladpeterselie
30 g Rozijnen
Zout, peper
Water
400 g Tomatenpuree
1 tl Gehakte dragon
20 cl Kippenfond
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /15
Giet water met een snufje zout in een grote pot. Laat 6 koolbladeren gedurende 8 minuten blancheren. Laat snel afkoelen in een koudwaterbad.
7bladje Groene kool Zout, peper Water
Stap 2 /15
Schil de raap. Snijd de wortel, de raap en de selderijstengel in blokjes en zet aan de kant.
80g Wortels 70g Rapen 40g Selderijstengels
Stap 3 /15
Doe de ui in kwartjes en de knoflook in de kom. Bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
80g Ajuin 3g Look
Ultrablade hakmes
Stap 4 /15
Vervang het hakmes door de mengstaaf. Schraap de randen van de kom.
Stap 5 /15
Voeg de wortel, de raap, de selderstengel en de olijfolie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
80g Wortels 70g Rapen 40g Selderijstengels 2el Olijfolie
Menger
Stap 6 /15
Rol het resterende koolblad op en hak het fijn.
7bladje Groene kool
Stap 7 /15
Voeg het gesneden koolblad, de bulgur, het zout, de peper en de gevogeltefond toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Bulgur 80cl Kippenfond Zout, peper
Menger
Stap 8 /15
Giet de bereiding af en laat ze in een kom 10 minuten afkoelen.
80g Ajuin 3g Look 80g Wortels 70g Rapen 40g Selderijstengels
Stap 9 /15
Voeg het ei, de mosterd, de gehakte peterselie en de rozijnen toe aan de bereiding. Meng goed om een homogene vulling te krijgen.
1 Ei 5g Grove mosterd à l'ancienne 3takje Bladpeterselie 30g Rozijnen
Stap 10 /15
Leg een koolblad op een schone vaatdoek en leg er twee grote soeplepels van de vulling op.
Stap 11 /15
Maak het koolblad dicht en leg het in het stoommandje. Herhaal met alle andere koolbladen.
Stap 12 /15
Spoel de kom uit en bevestig de mengstaaf. Voeg de tomatenpuree, de dragon en de gevogeltefond toe.
400g Tomatenpuree 1tl Gehakte dragon 20cl Kippenfond
Stap 13 /15
Plaats het stoommandje met de gevulde koolbladen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stoommandje
Stap 14 /15
Leg de gevulde koolbladen in een schaal en bestrijk ze met de tomatensaus.
Stap 15 /15
Dien onmiddellijk op.