- Homepage
- Recipe Details Page
Koninginnenhapje
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
4 Bladerdeeggebakjes
40 g Bloem
40 g Boter
50 cl Halfvolle melk
1 snuifje Nootmuskaat
180 g Kipfilet
100 g Kalfsvlees
200 g Quenelles natuur (200 g)
60 g Sjalotten
2 cl Olie
20 g Boter
10 cl Gevogeltebouillon
180 g Champignons
Zout
Accessoires
Klopper Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Stap 2 /10
Maak de bechamel door de bloem, de melk en de nootmuskaat in de kom van de keukenmachine met de klopper. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Bloem 50cl Halfvolle melk 1snuifje Nootmuskaat Zout
Klopper
Stap 3 /10
Voeg wat boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Boter
Klopper
Stap 4 /10
Zet aan de kant en maak de keukenmachine schoon.
Stap 5 /10
Doe de sjalotten in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
60g Sjalotten
Ultrablade hakmes
Stap 6 /10
Vervang het mes door de mengstaaf en voeg de resterende boter en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
2cl Olie 20g Boter
Menger
Stap 7 /10
Voeg de kip en het kalfsvlees in stukjes toe. Giet de bouillon erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de champignons en de quenelles in stukjes toe na de pieptoon.
180g Kipfilet 100g Kalfsvlees 200g Quenelles natuur (200 g) 10cl Gevogeltebouillon 180g Champignons
Menger
Stap 8 /10
Giet de bouillon af en meng de rest van de bereiding met de bechamel.
Stap 9 /10
Vul de bladerdeegpasteitjes met de bereiding.
4 Bladerdeeggebakjes
Stap 10 /10
Zet gedurende 20 minuten in de oven.