- Homepage
- Recipe Details Page
Konijnbrioches
- Totale tijd 3u 15min
- 30min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 2u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
350 g Bloem
1 Heel ei
1 zakje Bakkersgist
14 cl Warme melk
50 g Fijne kristalsuiker
30 g Boter
0.5 tl zout
6 Rozijnen
2 el *Melk
1 tl *Suiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /13
Meng de gist in een kom met de warme melk en zet 5 minuten aan de kant.
1zakje Bakkersgist 14cl Warme melk
Stap 2 /13
Doe de bloem, het zout, de klontjes boter en de suiker in de mengkom met het kneed-/ pletmes. Giet het mengsel van melk en gist erbij. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
350g Bloem 50g Fijne kristalsuiker 30g Boter 0.5tl zout
Kneed- & hakmes
Stap 3 /13
Voeg het ei toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start’.
1 Heel ei
Stap 4 /13
Doe het deeg in een kom en bedek het met een propere theedoek. Laat het deeg 2 uur rijzen.
Stap 5 /13
Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Stap 6 /13
Leg de deegbal op een met bloem bestrooid oppervlak. Knijp met je handpalm in de deegbal om eventuele luchtbellen te verwijderen. Verdeel het deeg in gelijke porties.
Stap 7 /13
Verdeel elke portie in een grotere bal voor het hoofd van het konijn en een kleinere bal voor de staart.
Stap 8 /13
Maak een klein worstje en gebruik een schaar om het de vorm te geven van oortjes. Rol voor het lichaam de rest van het deeg uit tot een lange worst en draai het in de vorm van een slakkenhuisje. Maak een kuiltje in het hoofd van het konijn en leg er een rozijn in.
Stap 9 /13
Leg alle onderdelen op een bakplaat en stel het konijn samen.
Stap 10 /13
Bedek het geheel met een propere theedoek en laat 30 minuten rusten.
Stap 11 /13
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 12 /13
Meng de melk en de suiker in een kom. Strijk de konijnen in met het mengsel en plaats ze gedurende 12-15 minuten in de oven.
2el *Melk 1tl *Suiker
Stap 13 /13
Laat ze afkoelen op een rooster en serveer.