- Homepage
- Recipe Details Page
Kokosballetjes
- Totale tijd 2u 30min
- 10min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
18 stuks
1 Ei
100 g Suiker
10 cl Water
25 g Banketbakkersroompoeder of flanpoeder
25 g Rijstmeel
30 g T45-meel
30 g Boter
30 g Melkpoeder
60 g Geraspte kokosnoot
Water
13 cl Water
55 g Suiker
200 g Rijstmeel
Accessoires
Kneed- & hakmes Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /15
Doe de in blokjes gesneden boter in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Boter
Kneed- & hakmes
Stap 2 /15
Voeg het ei, de suiker, het water, de banketbakkersroompoeder, het meel en de melkpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
1 Ei 100g Suiker 10cl Water 25g Banketbakkersroompoeder of flanpoeder 25g Rijstmeel 30g T45-meel 30g Melkpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 3 /15
Schraap de zijkanten van de mengkom leeg. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 4 /15
Giet de bereiding in een warmtebestendig diep bord dat in de externe stoomkoker past. Dek af met huishoudfolie. Spoel de kom van de keukenmachine.
Stap 5 /15
Doe 0,7 l warm water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Zet het bord erin en druk op 'Start'.
Water
Stoom- accessoire
Stap 6 /15
Haal het bord eruit met een pannenlap en meng de bereiding met een lepel. Dek opnieuw af met huishoudfolie.
Stap 7 /15
Zet het bord opnieuw in de externe stoomkoker en druk op ‘Start’.
Stoom- accessoire
Stap 8 /15
Haal het water uit de kom en bevestig het kneed-/breekmes. Giet er de gegaarde eiercrème in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 9 /15
Doe de bereiding opnieuw in het bord en laat afkoelen.
Stap 10 /15
Doe het water en de suiker in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
13cl Water 55g Suiker
Kneed- & hakmes
Stap 11 /15
Voeg het rijstmeel toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Rijstmeel
Kneed- & hakmes
Stap 12 /15
Laat 30 minuten afkoelen. Maak bolletjes van 20 g met de gegaarde eiercrème. Doe hetzelfde met het rijstdeeg.
Stap 13 /15
Duw een bolletje rijstdeeg plat met uw vingertoppen. Leg in het midden een balletje eiercrème en maak het balletje goed dicht. Herhaal met de resterende bolletjes. Leg de balletjes in een kom met water en rol ze in de kokos. Leg de kokosballetjes in de externe stoomkoker.
60g Geraspte kokosnoot
Stap 14 /15
Doe 0,7 l water in de schone kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker. Druk op 'Start'.
Water
Stoom- accessoire
Stap 15 /15
Leg 3 kokosballetjes op elk bord. Bedek ze met chocoladesaus of crème anglaise met kokosnoot.