Koffiebavarois - Recepten Companion Connect | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Koffiebavarois

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u 18min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    8min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

4 personen

  • 4 bladje Gelatine (10 g)

  • 500 g Slagroom

  • 125 g Oploskoffie

  • 130 g Rietsuiker

  • 3 Eierdooiers

  • 20 cl Melk

  • Koud water

Accessoires

  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /9

Week de gelatineblaadjes in een apart kommetje met koud water.

  • 4bladje Gelatine (10 g)
  • Koud water

Stap 2 /9

Doe de crème in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 500g Slagroom
  • Klopper

Stap 3 /9

Zet de crème in een kommetje in de koelkast. Spoel de kom van de keukenmachine.

  • 500g Slagroom

Stap 4 /9

Doe de oploskoffie en de suiker in de kom met de klopper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 125g Oploskoffie
  • 130g Rietsuiker
  • Klopper

Stap 5 /9

Voeg de eierdooiers en de melk toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 3 Eierdooiers
  • 20cl Melk
  • Klopper

Stap 6 /9

Vervang de klopper door de mengstaaf. Voeg de uitgeknepen gelatine toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 4bladje Gelatine (10 g)
  • Menger

Stap 7 /9

Laat lichtjes afkoelen en voeg de slagroom toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Menger

Stap 8 /9

Giet het mengsel in de bakvorm en laat minstens 2 uur staan in de koelkast.

Stap 9 /9

Giet de inhoud van de vorm uit over een dienschaal en decoreer naar smaak met garnituren zoals geklopte room, volledige of verkruimelde koekjes.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228