- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Knoflookbrood
Knoflookbrood
- Totale tijd 1u 15min
- 15minVoorbereidingstijd 
- 1uGaartijd 
- 0minAfkoeltijd 
Ingrediënten
6 personen
- 150 g Water 
- 1 el Fijne kristalsuiker 
- 1 zakje Droge bakkersgist 
- 250 g Banketbakkersbloem 
- 40 g Olijfolie 
- 5 g Fijn zout 
- 1 el Peterselie 
- 2 teentje Knoflook 
- 20 g Geraspte Parmezaanse kaas 
- 1 tl Zeezout 
Bereiding
Stap 1 /10
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /10
Meng het water, de suiker en de gist in een kommetje. Laat 5 minuten rusten.
Stap 3 /10
Doe de bloem, het mengsel van water, suiker en gist, de helft van de olie, de helft van de knoflook, zout en peterselie in een recipiënt. Kneed gedurende 3 minuten.
Stap 4 /10
Het deeg zal een beetje plakkerig blijven. Doe het deeg in de met bloem bestoven kom.
Stap 5 /10
Laat het deeg rijzen.
Stap 6 /10
Vouw het deeg 8 keer om op een met bloem bestoven aanrecht. Vorm er balletjes van 40 g van.
Stap 7 /10
Smeer de kom lichtjes in met olie en leg de deegballetjes erin.
Stap 8 /10
Bestrooi de balletjes met Parmezaanse kaas, fleur de sel en de andere helft van de knoflook. Bestrijk ze met de resterende olie.
Stap 9 /10
Bak het deeg.
Stap 10 /10
Haal uit de kom met een spatel en laat afkoelen op een rooster.
Waarom twee pakjes?
Je producten kunnen vanuit twee verschillende magazijnen worden verzonden:
Verzonden door Moulinex Shop
Verzonden door Moulinex Accessoires
Het is niet mogelijk om artikelen uit twee verschillende magazijnen in één pakket te combineren.
