- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Knoflookbrood
Knoflookbrood
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 20min
Gaartijd - 40min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
150 g Water
1 el Fijne kristalsuiker
1 zakje Droge bakkersgist
250 g Banketbakkersbloem
40 g Olijfolie
5 g Fijn zout
1 el Peterselie
2 teentje Knoflook
20 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 tl Zeezout
Bereiding
Stap 1 /10
Maak de ingrediënten klaar.
Stap 2 /10
Meng het water, de suiker en de gist in een kommetje. Laat 5 minuten rusten.
Stap 3 /10
Doe de bloem, het mengsel van water, suiker en gist, de helft van de olie, de helft van de knoflook, zout en peterselie in een recipiënt. Kneed gedurende 3 minuten.
Stap 4 /10
Het deeg zal een beetje plakkerig blijven. Doe het deeg in de met bloem bestoven kom.
Stap 5 /10
Laat het deeg rijzen.
Stap 6 /10
Vouw het deeg 8 keer om op een met bloem bestoven aanrecht. Vorm er balletjes van 40 g van.
Stap 7 /10
Smeer de kom lichtjes in met olie en leg de deegballetjes erin.
Stap 8 /10
Bestrooi de balletjes met Parmezaanse kaas, fleur de sel en de andere helft van de knoflook. Bestrijk ze met de resterende olie.
Stap 9 /10
Bak het deeg.
Stap 10 /10
Haal uit de kom met een spatel en laat afkoelen op een rooster.