Knoflookbrood
- Totale tijd 3u 45min
- 20min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 3u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g Warm water
1 zakje Gedroogde bakkersgist (5 g)
500 g Italiaanse witte bloem type 00
1 tl Fijne kristalsuiker (5 g)
50 g Olijfolie
7 g Fijn zout
3 Knoflookteentjes, fijngehakt
3 el Fijngehakte peterselie
Bereiding
Stap 1 /6
Doe het warme water (max. 40°C) in een kommetje en los er de gist in op. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
Stap 2 /6
Doe de bloem, de suiker, de olijfolie, het zout, de helft van de fijngehakte knoflook en peterselie in de kom van een keukenmachine met haak en meng. Voeg het mengsel van water en gist toe en kneed 3 minuten op lage snelheid, daarna 5 minuten op middelhoge snelheid. Verwijder de haak en bedek het deeg met een theedoek. Laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur, uit de buurt van tocht. Het volume zou moeten verdubbelen.
Stap 3 /6
Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem, leg het deeg erop en druk er stevig op met de palm van je hand. Duw het voor je uit en vouw het dan terug naar je toe. Herhaal dit 8 keer om luchtbellen te verwijderen en het deeg geleidelijk zachter te maken.
Stap 4 /6
Verdeel het deeg in stukken van 50 g en rol deze op tot bolletjes van dezelfde grootte. Leg de bolletjes in de vorm van een madeliefje in de bakvorm Laat het deeg 1 uur rijzen, uit de buurt van tocht.
Stap 5 /6
Gebruik een taartvorm die groot genoeg is voor het deeg. Zet de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 6 /6
Laat het op een rooster afkoelen.