- Homepage
- Recipe Details Page
Knoflookbrood
- Totale tijd 1u 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
25 cl water
30 g suiker
5 g droge gist
20 g bloem
350 g bloem
1.5 tl zout
1 cl olijfolie
5 cl olijfolie
4 teentje teentjes knoflook
5 steeltjes peterselie
4 takjes tijm
Keukenzout
50 g pikante kaas met sterke smaak, bij voorkeur bergkaas
Accessoires
Flex Whisk Dough Hook
Bereiding
Stap 1 /15
Doe het warme water met de suiker, de droge gist en de bloem in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
25cl water 30g suiker 5g droge gist 20g bloem
Flex Whisk
Stap 2 /15
Laat het gedurende 15 minuten rusten.
Stap 3 /15
Voeg de bloem, de olijfolie en de bloem toe aan het gistmengsel in de kom van de keukenrobot en druk op ‘Start’.
350g bloem 1.5tl zout 1cl olijfolie
Dough Hook
Stap 4 /15
Leg het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de zijkanten naar het midden toe en druk opnieuw plat.
Stap 5 /15
Vorm het deeg tot een rond brood met de uiteinden naar beneden toe en leg het op een met bakpapier bedekte bakplaat. Vet de bovenkant van het deeg lichtjes in met olie en bedek met een vochtige keukenhanddoek.
1cl olijfolie
Stap 6 /15
Laat het deeg gedurende 1 uur op een warme plek rijzen.
Stap 7 /15
Verwarm de oven voor op 240 graden. Laat het brood voor ongeveer 30 minuten bakken (zorg dat het niet te donker kleurt) en laat het daarna even afkoelen.
Stap 8 /15
Terwijl het brood in de oven zit, kan je jou aan de bereiding van de ‘kruidenolie’ zetten.
Stap 9 /15
Pel de knoflook, hak het fijn en doe het in een kommetje.
4teentje teentjes knoflook
Stap 10 /15
Neem wat takjes tijm en peterselieblaadjes en voeg ze toe aan de knoflook in het kommetje.
5 steeltjes peterselie 4 takjes tijm
Stap 11 /15
Rasp de kaas en zet apart.
50g pikante kaas met sterke smaak, bij voorkeur bergkaas
Stap 12 /15
Voeg de olijfolie toe aan het mengsel van knoflook, tijm en peterselie en breng op smaak met zout.
5cl olijfolie Keukenzout
Stap 13 /15
Snijd het brood meerdere malen bijna tot op de bodem door, zowel in de lengte als kruislings, zodat je aan het oppervlak ‘blokjes’ van 2 cm dikte bekomt.
Stap 14 /15
Bestrijk het brood met het ‘kruidenolie’-mengsel, vooral in de inkepingen, en bestrooi met de kaas.
Stap 15 /15
Laat het brood in de voorverwarmde oven op 200 graden bakken. Dit voor ongeveer 10 minuten, totdat de kaas gesmolten is.