Knapperige kippendijen
- Totale tijd 3u 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u 30min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
3 cl Sojasaus
1 el Japanse sake
1 el Suiker
Zout, peper
1 tl Vijfkruidenmix
3 Lente-uien, grof gesneden
15 g Gember
4 Kippendijen
35 g Bloem
Accessoires
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Meng in een kom de sojasaus, Japanse sake, suiker, zout, peper, vijfkruidenmix, lente-ui en gember door elkaar. Stop de kippendijen in een diepvrieszak en voeg de saus toe. Sluit de zak en laat zoveel mogelijk lucht eruit lopen. Masseer de zak een paar keer om de kip volledig te bedekken met de saus. Laat 2 uur op kamertemperatuur marineren, of een nacht in de koelkast.
Stap 2 /4
Leg twee kippendijen in een schaal. Vul het waterreservoir. Plaats de standaardplaat in het apparaat en zet er de schaal bovenop. Zet het STOOM-programma aan voor 30 minuten.
Stap 3 /4
Houd een grote zeef over een plaat. Schenk aan het einde van het programma het water uit de kom. Leg de kip in de zeef en laat afkoelen en uitlekken.
Stap 4 /4
Bedek de kip met bloem. Leg een vel bakpapier op de grillplaat en plaats deze in het apparaat. Leg de kippendijen in de kom en zet het HETELUCHT-programma 15 minuten aan op 200 °C.