Knapperige gamba’s
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
8 eieren
Zout, peper
120 g tarwebloem
4 el kerriepoeder
120 g maïzena
500 g gepelde gamba’s
2 el olie
Accessoires
Grillen
Bereiding
Stap 1 /4
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de tarwebloem en het kerriepoeder in een andere kom en de maïzena in een derde kom.
Stap 2 /4
Haal de gamba’s door de verschillende kommen in deze volgorde: eerst het kerriepoeder en de bloem, dan de eieren en uiteindelijk de maïzena. Schud overtollige restjes van de gamba’s vóór elke nieuwe kom, om druppels te voorkomen.
Stap 3 /4
Plaats de grilplaat in de kom, doe de gepaneerde gamba’s in de kom van het toestel en besprenkel met olijfolie.
Stap 4 /4
Digitale versie: bak 5 minuten op de FISH-stand op 170°C. Draai de gamba's om en laat nog 5 minuten bakken. 2-in-1 mechanische versie: Kook gedurende 5 minuten op 170 °C, draai de gamba’s om en laat nog 5 minuten garen.