Kleine gezouten soezen met roomkaas - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kleine gezouten soezen met roomkaas

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 47min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    37min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 25 cl Water

  • 125 g Boter

  • 1 tl Zout

  • 150 g Bloem

  • 3 Eieren

  • 40 g Geraspte kaas

  • 150 g Kruidenkaas

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /13

Weeg in een kom de verse kaas met kruiden af ​​en zet apart.

  • 150g Kruidenkaas

Stap 2 /13

Doe het water, de blokjes boter en het zout in de mengkom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel de deksel met de dop en stel het handmatige programma in op snelheid 3 gedurende 8 minuten op 90 °C.

  • 25cl Water
  • 125g Boter
  • 1tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /13

Voeg de bloem toe. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 6 op 80 °C voor 2 minuten.

  • 150g Bloem
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /13

Doe het deeg in een bakje en reinig de kom met koud water om ze af te koelen. Droog af.

Stap 5 /13

Breek de eieren in een klein bakje en klop op.

  • 3 Eieren

Stap 6 /13

Doe het deeg in de kom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel het deksel zonder de dop en stel het handmatige programma in op snelheid 6. Voeg na 30 seconden een beetje van het ei toe via de opening in de deksel. Voeg na 1 minuut een beetje van het ei toe en herhaal na 1 minuut 30 seconden.

  • Kneed- & hakmes

Stap 7 /13

Laat gedurende 30 seconden draaien. Controleer de consistentie van het deeg. Het moet rekbaar zijn en glanzen. Voeg een beetje ei toe als het deeg te droog is.

Stap 8 /13

Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Stap 9 /13

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 10 /13

Spuit de soesjes op een bakplaat met bakpapier en laat hierbij voldoende ruimte tussen de rijen. Gebruik een kwastje om de soesjes met het resterende ei te bestrijken. Versier met geraspte kaas.

  • 40g Geraspte kaas

Stap 11 /13

Bak gedurende 20 tot 25 minuten in een oven van 180 °C.

Stap 12 /13

Laat ze afkoelen en doorprik de onderkant met een staafje.

Stap 13 /13

Gebruik een spuitzak om ze te vullen met de verse kaas. Eet ze als borrelhapje of als voorgerecht met een salade erbij.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228