Kleine gesmolten chocoladecakejes
Moulinex
Recept door Moulinex

Kleine gesmolten chocoladecakejes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 29min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    14min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 170 g Pure chocolade 53%

  • 80 g Boter

  • 18 cl Karnemelk

  • 80 g Suiker

  • 1 Middelgroot ei

  • 1 tl Vanille-extract

  • 160 g Bloem

  • 1 tl Bakpoeder (4 g)

  • 1 snuifje Zout

  • 100 g Chocoladestukjes

  • 10 g Gesmolten boter

Bereiding

Stap 1 /4

Smelt de chocolade en boter samen, in de magnetron of au-bain-marie. Voeg het ei, de karnemelk, de suiker en de vanille toe en meng goed met een garde. Voeg dan de bloem, het bakpoeder en het zout toe en meng met een spatel. Zodra het mengsel glad is, roer je de chocoladestukjes erdoor.

Stap 2 /4

Beboter de vormpjes en giet het beslag erin (120 g per vormpje).

Stap 3 /4

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 14 minuten aan op 160 °C. Zet 4 ovenschaaltjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 14 minuten aan op 160 °C. Zet 2 ovenschaaltjes op de plaat in lade 2. Druk op START om beide kookprocessen te starten.

Stap 4 /4

Controleer of de cakejes gaar zijn door een mes tot op de bodem van de vormpjes te steken. Het moet er schoon uitkomen, zo niet, bak ze dan nog 2 minuten. Pas de bereidingstijd aan naar smaak. Verwijder de cakejes met een ovenwant of keukentang.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228