- Homepage
- Recipe Details Page
Klassieke risotto
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
150 g Arboriorijst
40 g Witte ui
3 cl Olijfolie
4 cl Witte wijn
45 cl Gevogeltebouillon
15 g Parmezaanse kaas
8 g Boter
Zout
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de in grote stukken gesneden ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Witte ui
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de olijfolie toe.
3cl Olijfolie
Stap 3 /6
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
150g Arboriorijst 4cl Witte wijn
Menger
Stap 4 /6
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop in de positie ‘weinig stoom’. Druk op ‘Start’.
45cl Gevogeltebouillon
Menger
Stap 5 /6
Voeg de Parmezaanse kaas en de boter toe en meng voorzichtig.
15g Parmezaanse kaas 8g Boter
Stap 6 /6
Proef of de kruiding goed is en dien meteen op.
Zout