- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Kippenpasteitje
Kippenpasteitje
- Totale tijd 1u 10min
- 30min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
8 personen
50 cl Melk
1 blokje Kippenbouillon
800 g Kipfilets (ongeveer 4)
1 Ui
3 stengel Selderij
2 Wortelen
250 g Champignons
60 g Boter
100 g Diepvrieserwten
10 cl Witte wijn
1 el Verse tijm
2 el Peterselie
2 el Patisseriebloem
2 Bladerdeeg
1 Eierdooier
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Giet de melk en kippenbouillon in een steelpan. Voeg de kipfilets toe en verhit tot het mengsel suddert. Kook 12 minuten.
Stap 2 /8
Snipper de uien fijn. Snijd de stengel selder in kleine blokjes. Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de champignons in plakjes van 1 cm dik. Laat de boter smelten in een steelpan. Voeg alle groenten toe, inclusief de erwten, en kook gedurende 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat gedurende 1 minuut uitkoken.
Stap 3 /8
Haal de kip met een schuimspaan uit de melk en snijd in blokjes. Voeg de stukjes kip toe aan de pan met de groenten.
Stap 4 /8
Voeg de bloem toe en meng opnieuw. Voeg driekwart van de melk toe en roer tot een glad, dik mengsel. Breng op smaak en voeg de tijm en gehakte peterselie toe.
Stap 5 /8
Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm met een doorsnede van 24 cm en laat het deeg langs de zijkanten van de vorm omhoog komen. Giet het kip- en groentemengsel erbij. Bedek met het tweede vel bladerdeeg. Plak de twee deegvellen tegen elkaar en druk de randen lichtjes plat met je vingertoppen. Bestrijk de bovenkant van de pastei met de eierdooier.
Stap 6 /8
Plaats de pastei op de bakplaat. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 7 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 8 /8
Haal uit de oven en laat 5 minuten rusten. Dien op met een groene salade.