Kippenpasteitje - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Kippenpasteitje

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u 40min
  • Voorbereidingstijd
    5min
  • Gaartijd
    3u 15min
  • Afkoeltijd
    1u 20min

Ingrediënten

6 personen

  • 25 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)

  • 40 g suiker

  • 6 g droge gist

  • 1 el tarwebloem

  • 400 g tarwebloem

  • 50 g boter

  • 1 ei

  • 1 dooier

  • 1 snuifje zout

  • 1100 g kip

  • 1 ui

  • 650 g aardappelpuree

  • 1 snuifje zout

  • 1 cl plantaardige olie

  • 1 dooier

  • 3 cl melk

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook
  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /13

Kook de kip gedurende 1,5 tot 2 uur.

  • 1100g kip

Stap 2 /13

Fruit de stukjes ajuin in plantaardige olie. Meng de geplette aardappelen met de ajuinen en breng op smaak met zout.

  • 1 ui
  • 650g aardappelpuree
  • 1snuifje zout
  • 1cl plantaardige olie

Stap 3 /13

Haal het kippenvlees van het been en verwijder het vel. Snijd in kleine blokjes.

Stap 4 /13

Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten.

  • 25cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
  • 40g suiker
  • 6g droge gist
  • 1el tarwebloem

Stap 5 /13

Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.

  • 400g tarwebloem

Stap 6 /13

Smelt de boter in een stoofpan.

  • 50g boter

Stap 7 /13

Voeg de eieren toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 1 ei
  • 1 dooier
  • Flex Whisk

Stap 8 /13

Voeg de bloem, de melk met de gist, de boter en een snufje zout toe aan de eieren in de mengkom. Druk op 'Start'.

  • 1snuifje zout
  • Dough Hook

Stap 9 /13

Doe het deeg in een aparte kom en laat 60 minuten staan.

Stap 10 /13

Rol het deeg uit en doe het in de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg. Doe randen naar het midden en maak dicht.

Stap 11 /13

Smeer de pastei in met een mengsel van melk en eierdooier. Zet 20 minuten aan de kant.

  • 1 dooier
  • 3cl melk

Stap 12 /13

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 13 /13

Bak de pastei gedurende 40 minuten op 170- 180 graden op de heteluchtstand. Bak vervolgens 20-25 minuten op 160 graden.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228