- Homepage
- Kippenpasteitje
Kippenpasteitje
- Totale tijd 4u 40min
- 5min
Voorbereidingstijd - 3u 15min
Gaartijd - 1u 20min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (2)
Ingrediënten
6 personen
25 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
40 g suiker
6 g droge gist
1 el tarwebloem
400 g tarwebloem
50 g boter
1 ei
1 dooier
1 snuifje zout
1100 g kip
1 ui
650 g aardappelpuree
1 snuifje zout
1 cl plantaardige olie
1 dooier
3 cl melk
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /13
Kook de kip gedurende 1,5 tot 2 uur.
Stap 2 /13
Fruit de stukjes ajuin in plantaardige olie. Meng de geplette aardappelen met de ajuinen en breng op smaak met zout.
Stap 3 /13
Haal het kippenvlees van het been en verwijder het vel. Snijd in kleine blokjes.
Stap 4 /13
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten.
Stap 5 /13
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Stap 6 /13
Smelt de boter in een stoofpan.
Stap 7 /13
Voeg de eieren toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 8 /13
Voeg de bloem, de melk met de gist, de boter en een snufje zout toe aan de eieren in de mengkom. Druk op 'Start'.
Stap 9 /13
Doe het deeg in een aparte kom en laat 60 minuten staan.
Stap 10 /13
Rol het deeg uit en doe het in de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg. Doe randen naar het midden en maak dicht.
Stap 11 /13
Smeer de pastei in met een mengsel van melk en eierdooier. Zet 20 minuten aan de kant.
Stap 12 /13
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 13 /13
Bak de pastei gedurende 40 minuten op 170- 180 graden op de heteluchtstand. Bak vervolgens 20-25 minuten op 160 graden.