Kippennuggets
- Totale tijd 34min
- 20min
Voorbereidingstijd - 14min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
500 g Kipfilet
100 g Bloem
2 Ei
150 g Panko
1 tl Paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
Zout en peper
Oliespray of olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de kipfilets in beetklare stukjes. Maak drie borden klaar voor het paneren: doe in het eerste bord de bloem, gekruid met zout en peper. Klop in het tweede bord de eieren los. Meng in het derde bord de panko met het paprikapoeder en het knoflookpoeder.
Stap 2 /6
Doop elk stuk kip in de bloem, schud het teveel eraf, haal het door het losgeklopte ei en doop het ten slotte door het pankomengsel. Leg de gepaneerde stukken op een bord tot ze klaar zijn om te bakken. Bestrijk de kippennuggets met een beetje olijfolie voor extra knapperigheid.
Stap 3 /6
Leg de kippennuggets in het apparaat, zonder ze op elkaar te stapelen. Start het kookproces.
Stap 4 /6
Draai de nuggets halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
Stap 5 /6
Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de kippennuggets eruit te halen.
Stap 6 /6
Serveer de zelfgemaakte kippennuggets onmiddellijk, samen met een saus naar keuze. Laat het smaken!