- Homepage
- Kipnuggets in een korstje van cornflakes
Kipnuggets in een korstje van cornflakes
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (17)
Ingrediënten
6 personen
600 g Kipfilet
2 tl Paprikapoeder
150 g Dikke room
2 Ei
Zout
Water
4 Ei
60 g Bloem
180 g Havervlokken
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje
Bereiding
Stap 1 /15
Doe de kipfilets en het paprikapoeder in de kom van keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /15
Voeg de eieren en de dikke room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /15
Vorm er kleine worstjes van. Zo kunt u het gebruiken als vulling.
Stap 4 /15
Rol 25 cm huishoudfolie uit over het aanrecht.
Stap 5 /15
Gebruik twee laagjes huishoudfolie.
Stap 6 /15
Plaats hier een laagje vulling bovenop en vorm een worst van 15 cm lang. Maak zo 3 van deze worsten in totaal.
Stap 7 /15
Leg ze in het stoommandje.
Stap 8 /15
Spoel de kom en giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Stap 9 /15
Verwarm de oven voor op 190°C (op thermostaat 6/7)
Stap 10 /15
Plaats het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 11 /15
Verwijder het stoommandje en was de kom. Laat de worsten even afkoelen en snij er plakjes van 2 cm dikte af.
Stap 12 /15
Doe wat bloem op een bord, de overige eieren op een ander bord en de havermoutvlokken op een derde bord.
Stap 13 /15
Haal elk plakje kip door de bloem, de opgeklopte eieren en de cornflakes.
Stap 14 /15
Leg de nuggets op een bakplaat en zet ze gedurende 10 minuten in de oven.
Stap 15 /15
Dien meteen op.