Kiploempia's
- Totale tijd 1u 15min
- 35min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
100 g rijstnoedels
4 straaltje Kipfilet
3 el Neutrale olie
3 teentje Knoflook
400 g Roerbakgroenten
Zout, peper
32 bladje Rijstpapier
Accessoires
Grillen Lekbak Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /4
Bereid de rijstnoedels volgens de instructies op het pak. Laat ze goed uitlekken. Knip ze in kleinere stukken en laat afkoelen.
Stap 2 /4
Snijd de kip in blokjes en bak 5 minuten in een koekenpan in hete olie met de fijngehakte knoflook. Voeg de roerbakgroenten toe en bak nog eens 5 minuten. Voeg de noedels toe en laat afkoelen.
Stap 3 /4
Vul een kom met warm water en leg een schone theedoek op uw aanrecht. Dompel de vellen rijstpapier enkele minuten onder in het water en leg ze vervolgens op de theedoek. Leg ongeveer een eetlepel vulling op de onderkant van het vel. Rol eerst de linker en rechter zijkanten over de vulling en rol vervolgens het vel op. Herhaal dit tot alle vulling is opgebruikt.
Stap 4 /4
Plaats de grillplaat in de kom, leg de helft van de kiploempia's op voldoende afstand van elkaar in de kom zodat ze niet aan elkaar plakken. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de helft van de loempia's in het frituurmandje. Plaats het mandje op het bovenste rooster met de lekbak onderaan. Sluit de deur. Digitale versie: Zet gedurende 20 minuten aan op de HETELUCHT-stand op 160 °C, draai halverwege om en herhaal met de tweede lading. 2-in-1 mechanische versie: Zet gedurende 20 minuten aan op 160°C, draai halverwege om en herhaal met de tweede lading.