- Homepage
- Recipe Details Page
Kipfilets met prei en bechamelsaus in papillot
- Totale tijd 1u 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
200 g Kipfilet
1 cm Gemberwortel
15 g Sjalot
1.5 Olijfolie
200 g Preiwitten
50 g Witte ui
10 g Boter
2.5 cl Witte wijn
5 cl Room:
Zout uit Guérande
Witte peper
70 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de gember en sjalot en hak fijn.Snijd de kipfilets in reepjes.Doe ze in een kom en voeg vervolgens de fijngehakte gember en sjalot toe en besprenkel met olijfolie.Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
200g Kipfilet 1cm Gemberwortel 15g Sjalot 1.5 Olijfolie
Stap 2 /5
Snijd de preiwitten in fijne ringetjes en was goed.Pel de ui en snijd hem in stukken.Doe de ui in de kom van de keukenrobot met het ultrablade hakmes.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
200g Preiwitten 50g Witte ui
Ultrablade hakmes
Stap 3 /5
Vervang het hakmes door de menger en voeg vervolgens de boter, gehakte prei, zout en peper toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Wanneer er nog maar één minuut overblijft, giet u de witte wijn door de dop.
200g Preiwitten 10g Boter 2.5cl Witte wijn Zout uit Guérande Witte peper
Menger
Stap 4 /5
Voeg aan het einde van het programma de lichte room toe.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.Als de prei gaar is, stort u hem uit op een groot vel bakpapier.Was de keukenrobot en droog af.
5cl Room:
Menger
Stap 5 /5
Schik de gemarineerde kip op de prei en sluit het vel papier om een grote papillot te vormen.Giet water tot het niveau van 0,7 liter in de kom van de keukenrobot en plaats de papillot in het stoommandje.Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
70cl Water
Stoommandje