Kipfilet in papillot met prei en witte saus
- Totale tijd 1u 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
600 g Kipfilet
1.5 cm Gemberwortel
45 g Sjalot
5 cl Olijfolie
600 g Preiwit
150 g Witte ui
30 g Boter
7 cl Witte wijn
15 cl Vloeibare room
Guérande-zout
Witte peper
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Stoommandje Menger
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de gepelde en gehakte sjalot en gember in een slakom. Voeg de in reepjes gesneden kipfilet toe. Besprenkel met wat olijfolie. Meng goed en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Stap 2 /8
Doe de in stukjes gesneden en gepelde ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /8
Vervang het mes door de mengstaaf. Voeg de boter en de gewassen fijngehakte prei toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Giet de witte wijn erbij na de pieptoon.
Stap 4 /8
Voeg de vloeibare room toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /8
Leg de prei op een groot vel bakpapier. Was en droog de keukenmachine.
Stap 6 /8
Leg de gemarineerde kip op de prei en maak een grote papillot met het papier.
Stap 7 /8
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine. Zet het stoommandje in de kom en leg er de papillot in. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 8 /8
Dien warm op.