Kipdrumsticks met knoflook en gepaneerde courgettes met parmezaan
- Totale tijd 35min
- 20min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
Voor de kip:
6 Kipdrumsticks
0.5 Rode ui
2 teentje Knoflook
2 el Geraspte gember
3 cl Knoflook, gember en chilisaus
3 cl Sojasaus met minder zout
3 cl Geperst sinaasappelsap (1 sinaasappel)
Zout, peper
2 Bosuitjes
Voor de courgettes:
4 Courgettes
1 el Italiaanse kruidenmix
90 g Bloem
2 Eieren
180 g Panko paneermeel
45 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 el Olie
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Doe in een blender de rode ui, gepelde teentjes knoflook, gember, chilisaus, sojasaus en sinaasappelsap. Breng op smaak met zout en peper. Mix tot een gladde saus. Zet 6 cl van de saus apart. Bedek de drumsticks in een grote kom met de overgebleven saus.
Stap 2 /8
Meng in een diep bord de bloem, zout, peper en Italiaanse kruiden. Klop de eieren los in een ander diep bord. Meng in een ander bord de parmezaan met het panko-paneermeel.
Stap 3 /8
Was de courgettes en snijd ze in schijfjes. Doop ze in het bloemmengsel, dan in het ei en tot slot in het paneermeel- en het Parmezaanse kaasmengsel.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 15 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Zet lade 2 aan. Zet het GROENTEN-programma 15 minuten aan op 200 °C. Leg een vel bakpapier op de plaat in lade 2 en leg de courgettes erop. Bestrijk de courgettes lichtjes met olie. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /8
Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg de kipdrumsticks op de plaat in lade 1.
Stap 6 /8
Draai halverwege het kookproces de drumsticks om zodat ze gelijkmatig gaar worden en roer de courgettes door.
Stap 7 /8
Controleer of de drumsticks goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 8 /8
Serveer de drumsticks direct. Bestrooi vlak voor het serveren met gehakte bosuitjes en serveer met de overgebleven saus en courgettes.