Kipdrumsticks met barbecuesaus en aardappelen
Moulinex
Recept door Moulinex

Kipdrumsticks met barbecuesaus en aardappelen

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 42min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    22min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 el Bruine suiker

  • 1 el Paprikapoeder

  • 0.5 tl Knoflookpoeder

  • 0.5 tl Uienpoeder

  • Zout, peper

  • 1 kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)

  • 1 tl Olijfolie

  • 135 g Barbecuesaus

  • 300 g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht)

  • 2 Avocado's geschild en ontpit

  • 250 g Kerstomaatjes

  • 0.5 Rode ui

  • 1 Limoensap

  • 3 el Olijfolie

  • 2 el Verse koriander

  • Zout

  • 800 g Gekruide aardappelen

Bereiding

Stap 1 /6

Meng in een kleine kom de suiker met de kruiden. Veeg de kipdrumsticks af met keukenpapier om eventueel vocht te verwijderen en leg ze in een slakom. Giet de olijfolie en barbecuesaus over de kipdrumsticks en bestrooi ze met de kruidenmix. Meng om een egaal laagje aan te brengen en laat 5 minuten marineren.

  • 1el Bruine suiker
  • 1el Paprikapoeder
  • 0.5tl Knoflookpoeder
  • 0.5tl Uienpoeder
  • Zout, peper
  • 1kg Kipdrumsticks (8- 9 stuks)
  • 1tl Olijfolie
  • 135g Barbecuesaus

Stap 2 /6

Doe de in blokjes gesneden avocado's, gehalveerde kerstomaatjes, uitgelekte maïs, limoensap, olijfolie, gesnipperde rode ui, fijngesneden koriander en zout in een slakom. Meng voorzichtig en zet dit op een koele plaats.

  • 300g Maïs uit blik (uitgelekt gewicht)
  • 2 Avocado's geschild en ontpit
  • 250g Kerstomaatjes
  • 0.5 Rode ui
  • 1 Limoensap
  • 3el Olijfolie
  • 2el Verse koriander
  • Zout

Stap 3 /6

Zet het apparaat aan.

Stap 4 /6

Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 22 minuten aan op 200 °C. Leg de kipdrumsticks op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het FRIET-programma 30 minuten aan op 200 °C. Leg de kruidige aardappelen op de plaat in lade 2.

  • 800g Gekruide aardappelen

Stap 5 /6

Druk op SYNC zodat zowel de zalm als de groenten op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten. Draai de drumsticks halverwege het kookproces om, om ze gelijkmatig te laten karamelliseren.

Stap 6 /6

Serveer direct met een salade, aardappelen en extra barbecuesaus of je favoriete saus.

  • 135g Barbecuesaus

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228